Најновије

ШОК ИНТЕРВЈУ МИЛОВАНА БОЈИЋА! Мира Марковић ми је рекла да оставим болесну децу и да се вратим у Србију, а њима шта Бог да... (ВИДЕО)

Чули смо се пре око месец дана. И мада приватне разговоре не преносим, рећи ћу вам да јој је била жеља да би волела да види ћерку последњи пут. Замолила је да јој помогнем некако преко Црне Горе да дође и да се виде. Имао сам једно обећањеали се тамо закомпликовала ситуација па то нисмо реализовали.

Милован Бојић (Фото: Јутјуб)

Ово је у гостујући на ТВ Хепи испричао проф. др Милован Бојић, некада високи фунцкионер Југословенске левице.

"Мира је од мог повратка на чело Института Дедиње врло често умела да ме позове кад чује да је неко болестан и да замоли да га прегледам. Онда бих јој ја рекао у разговору - е сад је на Инситуту неко од оних који су твоји главни критичари и прогонитељи. Она ме и тада замоли да им помогнем све што могу и чак и да их поздравим", испричао је Бојић.

Он је рекао да је Мира Марковић помагала свима, и којима треба и којима не треба.

"Био сам потпредседник Владе Србије и министар здравља и само ја знам колико сам примио људи и породица који нису чланови ЈУЛ-а... Свако ко је до ње дошао и затражио помоћ она му је помагала."

Подсећа да је био командант цивилне заштите Србије за све време бомбардовања 1999.

"Ми смо ушли у ту владу 24. марта 1998. године. Тачно на годину дана од тог уласка у владу, почело је бомбардовање Југославије. Имао сам личну породичну трагедију. Тада су ми се родиле бебе, пре времена. Била је то јако тешка породична ситуација. Морао сам са децом у иностранство. Био сам у сталном контакту са председником Милошевићем и Миром. Председник Милошевић ми је рекао:

- Миловане чувај децу.

- Знам... Јако је тешка ситуација...

Супруга ми је имала упалу плућа и није могла да буде уз своју децу. Али Мира ми је рекла:

- Вратићеш се као функционер ЈУЛ у земљу... Остави децу, шта им Бог да... не смеш бити ван земље када је она нападнута. Ћеркица ми је умрла, не знам јој ни гроба ни мрамора.

- Главу горе, колико је таквих ствари било за време рата, рекла ми је тада Мира.

О причама да је Мира Марковић утицала на Милошевића у одлукама које се тичу државне политике Бојић каже да то није било тако.

"Ево испричаћу вам нешто. Пошто сам ја био у влади као највиши државни функционер ЈУЛ-а... ЈУЛ је учествујући сам на изборима освојио у неколико општина. И ми смо на органима странке донели одлуку да помогнемо тим општинама да би се видело како оне напредују за време владавине ЈУЛ. Када смо све то усвојили то је подразумевало интервенцију и помоћ државе. Мира ми је рекла да ја то спроведем. Дођем на координацију и кажем председнику Милошевићу и Мирку Марјановићу где све треба да се помогне. Он ми узме папир, поцепа га и каже:

- Реци мојој супрузи да се тако државна политика не води. Нису губаве оне општине у којима је СПС на власти или оне у којима је опозиција... Него нека се њени функционери изборе за поштен однос према расподели средстава...

Ето тако је то било...".

Прочитајте ОВДЕ све детаље сахране Мире Марковић.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА