Најновије

Овај Србин је хаковао Пентагон! (ФОТО)

Невен Ђенадија, политиколог из Републике Српске, хаковао је сервер старог сајта министарства одбране САД и скинуо више од 400 ексклузивних фотографија које је НАТО направио током 78 дана бомбардовања Југославије 1999, од којих је амерички државни врх неке користио и како би у медијима оправдао агресију названу "Милосрдни анђео".

Овај Србин је хаковао Пентагон (Фото: pixabay/ Правда)

Ђенадија је објаснио да се у албуму коју је објавио на Фејсбук профилу налази око 440 фотографија, које је за неколико дана скинуо са бекап сервера старог сајта министарства одбране САД.

- Тренутно је у процесу прелазак са старог на нови сајт и верујем да ће стари ускоро бити недоступан. Све фотографије су се налазиле на једном месту и изузетно су високе резолуције. Ову базу фотографија сам сачувао и поставио како једнога дана не би нестале са америчких сервера и сајтова - навео је Ђенадија.

Што се тиче временског периода, фотографије започињу с првим данима бомбардовања, па све до уласка НАТО трупа на Косово и Метохију и повлачења српске војске. Фотографије су са оригиналним описима на енглеском језику, као и аутентичним именима неких појединаца на фотографијама и самих фотографа.

У овој збирци могу се видети ексклузивне фотографије тадашњег председника САД Била Клинтона, генерала Веслија Кларка, прославе 50-годишњице оснивања НАТО савеза, уласка америчких трупа на Косово и разговора са представницима руске војске.

Невен Ђенадија је рођен 1988. у Приједору, а живи у Костајници у Републици Српској. Завршио је Факултет политичких наука. Има блог на ком пише о политичким и геостратешким темама. Аутор је платформе за развој омладинске и дигиталне дипломатије Републике Српске и Косова и Метохије и један од оснивача највеће српске дигиталне студентске групе "Студенти за истину".

Представници наше војске, на срећу, сазнали су за тај монструозни план и упозорили институт да би 30. априла 1999. могао да буде бомбардован Реактор РА.

Након упозорења, из института је хитно послата депеша Међународној агенцији за атомску енергију у Бечу, којој су предочене стравичне последице у случају да НАТО авиони испусте бомбе на Винчу. Наиме, од експлозије у којој би била ослобођена велика количина радиоактивног материјала дошло би до катастрофе не само у Београду него и у региону. На срећу, преовладао је здрав разум и до бомбардовања Винче није дошло.

Иначе, Војска Југославије распоредила је током бомбардовања НАТО батаљон АБХО на брду километар удаљеном од Института Винча.

Спекулације о разлозима зашто је Алијанса хтела да ракетира Винчу и даље су тајна. Да подсетимо, институт у Винчи био је језгро нуклеарног програма, који је у бившој Југославији форсирао Јосип Броз Тито. Западни моћници су једно време сматрали да се у Винчи прави атомска бомба.

Планирали да сравне Београд са земљом

НАТО хтео да бомбардује Институт Винча 30. априла 1999, али су српске службе за то сазнале и хитно обавестиле Међународну агенцију за атомску енергију у Бечу о последицама које би биле катастрофалне за читав регион.

До које мере су НАТО агресори били решени да униште Србију, сведочи и план да се бомбардује нуклеарни институт у Винчи. Алијанса је из сателита снимила постројења Реактор РА, Реактор РБ, лабораторије за тзв. врућу хемију и производњу радиоизотопа, као и акцелераторску инсталацију "Тесла".

Какво је страшно упозорење Шешељ послао Србима погледајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА