Најновије

ЗБОГ УПОЗОРЕЊА РУСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ СТРЕПИ СРБИЈА: Ево шта се крије иза великог груписања терористичких организација у Европи

Шеф руске Федералне службе безбедности (ФСБ) Александар Бортников упозорио је да се међународне терористичке ћелије премештају са Блиског истока у Европу, централну и југоисточну Азију.

Teрористи (Фото: Јутјуб)

"Упркос претрпљеним поразима, међународне терористичке организације, представљају претњу за већину држава на свету", рекао је Бортников на конференцији о борби против међународног тероризма у Санкт Петербургу, пренео је Тас с.

Бортников је указао да је тероризам постао веома профитабилан бизнис и да разноврсни механизми финансирања дају терористима, како је навео, додатну шансу за преживљавање.

Он је упозорио да Исламска држава и Ал каида и даље представљају озбиљну претњу, и да тренутно организују снаге стварањем мреже терористичких ћелија.

Међусобно повезане и аутономне ћелије се премештају са Блиског истока у Европу Централну и југоисточну Азију, истакао је Бортников.

Он је подсетио да су прошле године на свету извршена 683 терористичка напада, у којима је живот изгибило 4.700 људи, а рањено више од 7.000.

Понудио је спровођење низа мера под окриљем Уједињених нација, укључујући консолидацију напора, организацију и размену података, као и спречавање финансирања терористиљих група.

Због чега је Пентагон у паници прочитајте ОВДЕ.

Izvor: Alo 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА