Најновије

ЈОШ ЈЕДАН У НИЗУ ПРИТИСАКА: Одборницима опозиције онемогућен одлазак у Скупштинску службу (ВИДЕО)

Обезбеђење у згради Градске управе Зајечар данас је покушало да одборницима опозиције онемогући одлазак до скупштинске службе. Интервенисала и полиција. Одборници скупштине града Зајечара Милош Стојадиновић, Драгана Рашић и Борислава Тошић покушали су данас у току радног времена да од скупштинске службе града Зајечара добију документа везана за рад одборника и нови Статут града.

Одборници опозиције (Фото: Јутјуб)

На улазу у зграду Градске управе обезбеђење је најпре од њих затражило да дођу за 45 минута, да би након доласка по други пут поменуте одборнике спречило да до скупштинске службе и оду.

Драгана Рашић, одборница у локалном парламенту истакла је да је намера неколико опозиционих одборника била само да поразговарају са потпредседником или секретаром Скупштине, међутим да је из непознатог разлога обезбеђење на пријавници покушало да их у томе спречи.

“ Појавили смо се  после 45 минута поново, када је осмишљена процедура где су они од нас захтевали да се пријавимо на портирници и и да ће нам се одговорити најкасније у року од 72 сата. Тог тренутка смо покушали да уђемо макар у скупштинску службу, јер та служба и постоји да би омогућила рад одборницима, међутим и у томе смо били спречени“, напомиње Рашић.

Даље наводи да је у међувремену обезбеђење града позвало полицију.

„Полиција је дошла, констатовала да нема никаквог насилног упада и отишли су даље. А ми смо остали тражећи да будемо примљени у скупштинску службу.

На крају после  сат времена успели смо да уђемо у скупштинску службу и затражимо документацију која нам је потребна“, истакла је Рашић.

Она додаје да одборници опозиције не виде разлог за овакво понашање, јер је Скупштина града њихово радно место.

„Ми смо на неки начин изабрани од стране грађана да вршимо ту функцију, функцију одборника. Па то што су покушали да нам забране улазак у службу представља још један од низа притисака на опозицију., а све у функцији власти и градоначелника“, закључила је Рашић.

Обезбеђење града Зајечара покушало је да онемогући и новинаре да на лицу места раде свој посао.

Изјаву одборнице Драгане Рашић можете погледати у наставку:

Шта је Веља Илић имао да поручи поводом митинга можете прочитати ОВДЕ.

Извор: zajecaronline.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА