Најновије

СЕКУЛОВИЋ: Остаћемо ускраћени детаља о томе ко је платио Вучићев скуп (ВИДЕО)

Колумниста Влатко Секуловић каже да су јучерашњи митинг у Београду, као и онај опозициони од прошле недеље, показали да је могуће да се у једном граду у Србији организују два велика догађаја а да не буде никаквих инцидената. Секуловић сматра да "ћемо остати ускраћени за потпуни одговор" о томе ко је и колико платио јучерашњи Вучићев скуп.

Влатко Секуловић (Фото: Јутјуб)

У Београду је у петак одржан скуп у оквиру кампање "Будућност Србије" председника Александра Вучића. На скупу су говорили премијерка Ана Брнабић, мађарски министар Петер Сијарто, министар Ивица Дачић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, командант с Кошара, и на крају Вучић.

Председник Србије поручио је на митингу да су циљ његове политике задовољни грађани, а не сукоби. Рекао је и да верује да међу политичким неистомишљеницима има оних који желе добро држави и да "треба да видимо око чега можемо да се сагласимо", али поручује да на ултиматуме неће пристати.

- Мени се чини да сви који организују митинге, имају на уму Слободана Милошевића и онај чувени скуп на Газиместану, који је окупио око милион људи, свако има тај таргет у глави. На срећу, нико га није постигао од тада. Добра околност је да постоји један град за два митинга и да они могу да се одрже без икаквих инцидената, то је један позитиван моменат у целој ситуацији. И једни и други су показали да су зрели и да могу да избегну сукобе - казао је Секуловић у Новом дану.

Према писању листа Политика, скупу је присуствовало око 150.000 људи.

- Мислим да се овде ради о предизборним скуповима. Држање одређене тензије, а све пред предстојеће изборе. Када ће они бити видећемо, ја мислим да ће бити следеће године, тако да смо ми у перманентној кампањи - каже Секуловић.

О томе колико је коштао митинг Александара Вучића, Секуловић мисли да "ћемо остати ускраћени за потпуни одговор" о томе ко је и колико платио тај скуп.

- Цео Београд је јуче био у функцији скупа. Ако један град може имати два велика скупа у две недеље, значи да ово друштво може да себи дозволи тај луксуз, да смо богато друштво, то немају ни много развијеније земље....А опет, нисмо имали сцене као у Албанији, на пример, да се виде тензије међу људима....Искрено, ја сам склон да гледам ствари са светлије стране, те можемо бити поносни како је све то протекло и како је изгледало - казао је Секуловић.

Како је рекао, друго је питање која је мотивација људи који су дошли на те скупове.

- Мени се чини да људи који су била на протесту опозиције прошле недеље нису били мотивисани финансиијски. И велики број људи је јуче на скуп дошао из убеђења, али је било и оних који су ишли интересно, и не мислим на то само због сендвича...Мотивација тих људи јуче је била мања него оних од пре недељу дана - казао је Секуловић.

На питање како ће изгледати протести "Један од пет милиона" после овог Вучићевог митинга, он каже да опозиција "мора дати свој одговор".

- Морају се давати нове идеје, оне које су лансиране на јучерашњем скупу су јасне и на то опозиција мора дати свој одговор...Један од њих је ето, формирање нове странке која ће ваљда дати неке нове идеје, неке одговоре - казао је Секуловић.

Опасна реторика Марка Ђурића

Коментаришући изјаве директора владине канцеларије за КиМ Марка Ђурића о Ради Трајковић, он каже да су они апсолутно неприхватљиви.

- Мислим да на овакав начин на који је Ђурић говорио, није нико до сада, јер је он изразио свој лични став према Ради Трајковић као особи - да му се гади...Задржи лично мишљење за себе, ми те плаћамо за то што радиш, имас плату од свих грађана, и оних који деле твоје мишљење, и оних који га не деле - казао је Секуловић.

Додаје и да је веома опасно када се једна особа жели да "дехуманизује", јер то значи већу гроженост њених права и слобода, али и личну безбедност. Како је рекао, на власти је већа одговорност, и она, додаје, мора да направи корак у смислу ублажавања опасне реторике.

Спрема се хаос! Амери Шиптарима шаљу опасне хеликоптере. Погледајте ОВДЕ.

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иван Ивановић и Зоран Кесић о Вучићевој глуми

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА