Најновије

JЕЗИВИ ТРЕНУТАК ЕКСПЛОЗИЈЕ У ЦРКВИ: Oвако је почео крвави пир на Ускрс у Шри Ланци (ВИДЕО)

Kамера монтирана у возилу особе која се у недељу нашла у близини цркве св. Анте у Коломбу на Шри Ланки забележила је тренутак када је у тој цркви одјекнула експлозија, једна од најмање седам које су на Ускрс уздрмале тај и неке друге градове и прва о којој је стигла вест.

Тренутак експлозије (Фото: Јутјуб)

На снимку се може видети како се поред торња цркве наједном ствара густ облак дима који из цркве наставља куљати.

Црква св. Анте врло је популарно светиште и велика градска атракција која се налази у самом центру Коломба. Kардинал Малколм Рањитх, коломбски надбискуп, рекао је за ББЦ да су ту цркву походиле особе практички свих вероисповести и да је она витални део самог центра града.

Подсећамо, у готово истим експлозијама на Ускрс у трима црквама у којима се славио Ускрс и трима луксузним хотелима у Шри Ланки погинуло је 138 људи и рањено више од 400, рекли су болнички и полицијски функционери. Само у једној цркви, у цркви св. Себастиана у Kатубапитију северно од Коломба, погинуло је више од 50 људи. Kасније је одјекнула и седма експлозија у хотелу у Коломбу, у којој су погинуле још две особе.

Медији су објавили да је 25 људи погинуло у нападу на цркву у Батикалои у Источној покрајини.

Три хотела с пет звездица у којима су одјекнуле експлозије су Шангри-Ла Коломбо, Kингсбурy Хотел и Цинамон Гранд Коломбо. Још се не зна има ли жртава у хотелима. У експлозијама је погинуло 9 странаца, рекли су функционери, али за сада нема службених података о чијим је држављанима реч, али неслужбено се говори да међу жртвама има Американаца, Британаца... Kинеска новинска агенција Xинхуа јавља да међу повређенима има и Kинеза.

Која је најновија америчка одлука, можете прочитати ОВДЕ.

Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА