Најновије

ДА ЛИ ЋЕ РУСИЈА ПРЕЖИВЕТИ ОВО? Очајничке мере САД

Амерички конгрес увео је закон о новим санкцијама против Русије због мешања у америчке изборе. Ограничења, нарочито, предвиђају блокирање актива највећих руских банака, пише ТАСС.

Конгрес САД (Фото: Pixabay)

Ради се о банкама Сбербанк, ВТБ, Внешекономбанк, Россељхозбнк и Газпромбанк.

Документом су предвиђене мекше мере - пооштравање или забрана отварања рачуна у овим кредитним институцијама. Поред тога, закон говори о блокирању имовине странаца који улажу на руско енергетско тржиште, забрањујући свим високим страним политичарима и олигарсима да уђу у САД, за које Сједињене Државе сумњају да се мешају у америчке изборе. Поред тога, Министарство финансија САД ће морати да блокира сву имовину и трансакције организација које су повезане са руским одбрамбеним предузећима или обавештајним сектором.

Ројтерс је раније писао да сенатори намеравају да поднесу закон о новим санкцијама Конгресу. Према наводима агенције, санкције се могу изрећи за илегалне акције Москве током избора у САД. 

Специјални тужилац САД Роберт Милер је у марту представио резултате истраге о односима америчког председника Доналда Трумпа с Русијом, који је трајао две године. Према извештају, Милер није доказао Трумпову заверу с Русијом током председничких избора 2016. године.

Након пораза САД у Сирији, који је председник Трамп прогласио победом, и неуспешних спољнополитичких и војних дејстава у Венецуели, санкције против руских банака се могу окарактерисати као очајнички потез који је узрокован претходним поразима.

Зашто САД обучавају тзв. Војску Косова, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА