Најновије

РУСКИ ГЕНЕРАЛ: У Венецуели је у току тајни пројекат “Blackout” – следећи циљ САД су Куба и Никарагва

Министарство одбране Русије упозорава да су се САД усресредиле на Венецуелу операцијом “Blackout”, а следеће мете су Куба и Никарагва.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Заменик руског министра одбране, генерал Александар Фомин, изјавио је у понедељак како је масовно искључење објеката за снабдевање енергијом у Венецуели део пажљиво планиране операције Сједињених Држава.

“Можете видети да је у току операција која се зове “Blackout”. Реч је о планираном и вештачком искључењу енергетских објеката, што негативно утиче на атмосферу у земљи и само погоршава постојећу кризу, углавном економску”, рекао је генерал Фомин за руски канал РТ.

Руски војни врх упозорава како су Куба и Никарагва у фокусу Вашингтона и предвиђа да ће те две земље бити “следеће жртве” Сједињених Држава.

Први заменик руског министра одбране, генерала Сергеја Шојгуа, пожалио се на “врло компликовану” ситуацију у Венецуели и за већину проблема окривио је Сједињене Државе које су латиноамеричку земљу “недавно прогласиле својим непријатељем”.

Заправо Каракас се суочава са “електричним ратом” који воде Сједињене Државе које су изазвале два велика нестанка струје. Први се догодио 7. марта, а други 25. истог месеца. 28. марта је постигнут делимични опоравак испоруке електричне енергије у земљи, али су два дана касније, 29. и 30. марта, забележени нови компјутерски напади који су поново оставили земљу без струје.

Вашингтон још увек држи на столу све опције које се тичу Венецуеле, укључујући војну, подсетио је генерал Фомин.

Међутим, нагласио је да председник Николас Мадуро има све под контролом и може да се суочи са спољномм војном агресијом.

“САД не седе беспослено и користе друге тактике, укључујући широк распон техника развијених за хибридне ратове и обојене револуције. Американци су обучавали вође и чланове екстремистичких група. Они појачавају притисак, укључујући подмићивање, злостављање и секторске санкције. Операција “Blackout”, која је у току, зауставља енергетска постројења. Она је дело човека за продубљивање економске кризе”, рекао је заменик руског министра обране за РТ.

Вођа Исламске државе је жив и послао је стравичну поруку! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА