Најновије

ЏУЛИЈАН АСАНЖ ЈЕ СЛОБОДАН ЧОВЕК! Британска полиција наоружана чека око амбасаде Еквадора!

Британски министар спољних послова Џереми Хант је рекао да је Џулијан Асанж "слободан човек". Он је додао да кад год Асанж одлучи, може да напусти амбасаду Еквадора у Лондону.

Џулијан Асанж, оснивач Викиликса (Фото: Јутјуб)

- Он може да напусти амбасаду кад год пожели, и ми желимо да се ситуација што пре реши - рекао је Хант.

Британске полицијске власти распоредиле су данас наоружане припаднике полиције испред еквадорске амбасаде у Лондону након што је на налогу "Викиликса" на Твитеру објављено сазнање из високопозиционираних извора да би оснивач ове организације Џулијан Асанж могао да буде избачен из зграде "у наредним сатима или данима", преноси АП.

Агенција наводи да је у амбасади, згради од црвене цигле са белим рамовима прозора и балконима, ситуација мирна и да ниједан њен званичник, нити британске власти нису коментарисали статус оснивача "Викиликса".

Из лондонске полиције је, на новинарски упит о присуству наоружаних полицајаца испред амбасаде Еквадора, поручено да није било промена у полицијској процедури.

У саопштењу полиције наведено је да постоји активни налог за хапшење Асанжа и да је полиција "у обавези да поступи по том налогу уколико он напусти амбасаду".

АП подсећа да је свакодневна полицијска стража испред амбасаде укинута у октобру 2015. након више од три године од њеног успостављања како би се прешло на оно што је полиција назвала "прикривеним" деловањем.

Асанж се у еквадорској амбасади налази без престанка од августа 2012, након што се ту склонио из страха да ће га британске власти ухапсити и изручити САД, које га траже због објављивања хиљада тајних војних и дипломатских докумената.

Курди разбијају про-турске побуњенике на северу Сирије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жулијан Асанж у амбасади Еквадора у Лондону

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА