Најновије

ЕРДОГАН ПОСЛЕ САСТАНКА С ПУТИНОМ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА: Наше право је да купимо ракетни системн С-400, сад је све готово (ВИДЕО)

Суверено право Турске је да од Русије купи ракетни систем одбране С-400, изјавио је након састанка са руским председником Владимиром Путином, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Ердоган и Путин (Фото: tccb.gov.tr)

- Већ смо направили план о увођењу договора за С-400. Направили смо одговарајуће кораке, сада је све готово. Након што је све то обављено, треба ли неко да се томе противи, да тражи да се уговор поништи, да не призна нашу опцију? Када смо постигли споразум и потписали уговор, природно је да идемо напред. То је наше суверено право. Нико не може да захтева да га се одрекнемо", рекао је Ердоган, преноси ТАСС.

Путин је раније наговестио да би званична Москва и Анкара могле да започну заједничку производњу високотехнолошке војне опреме.

- Могуће је да ћемо започети заједнички развој и производњу високотехнолошке војне опреме- рекао је Путин на конференцији за штампу након састанка са Ердоганом, преноси ТАСС.

Русија је и даље веран достављач гаса Турској, додаје председник Русије.

- Турска има много уговора на пољу доставе гаса, али далеко је од тога да сви испуњавају своје уговорене обавезе. Русија их стабилно испуњава, по питању запремине и цена - рекао је Путин.

Руско ваздухопловство је, како се извештава, након кратког одсуства преместило један од својих елитних борбених авиона Су-57 у Сирију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА