Најновије

КОМАНДАНТ НАТО-а КАО ДА ЈЕ С' КРУШКЕ ПАО : Фого, сети се где сте и када извршили прву агресију, па онда причај!

Командант Заједничке команде НАТО адмирал Џејмс Фого изјавио је у Сарајеву да Алијанса очекује од власти БиХ Први годишњи национални програм (ГНП) за активацију Акционог плана за чланство (МАП), поручивши да "не види разлог зашто не желе сви у БиХ да буду део НАТО".

Командант НАТО снага Џејмс Фого (Фото: Јутјуб)

Наводи се да је Фого уверавао саговорнике да улазак у Алијансу значи "сигурност и економски напредак" и изнео тврдње да је Република Српска променила став и од заговорника постала противник НАТО.

- У потпуности подржавам ГНП и желим да га доставимо Бриселу, као што жели и генерални секретар НАТО. Када се то деси добићете стабилност и сигурност и побољшаћете оружане снаге, које ће водити економском просперитету - казао је Фого.

- Адмирал Фого је нагласио потребу наставка реформских процеса у БиХ и исказао опредељеност Команде НАТО-а у Напуљу да путем Штаба НАТО-а у Сарајеву настави пружати подршку одбрамбеном сектору у БиХ у циљу напретка Босне и Херцеговине на путу евроатлантских интеграција, додавши да је подношење АНАП-а инвестиција у сигурност и економски просперитет Босне и Херцеговине - наводи се у саопштењу Министарства одбране државне заједнице Републике Српске и Федерације БиХ (БиХ).

Прва НАТО агресија у историји ове организације била је на Републику Српску 1995. године.

Рамуш Харадинај поново прети. Погледајте ОВДЕ шта је поручио.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА