Најновије

СРБИ НЕ МОГУ ДА ОПЛАКУЈУ СВОЈЕ МРТВЕ У ЈАСЕНОВЦУ! Колинда спустила рампу за Београд и Бањалуку, ево и зашто

Република Србија и Република Српска су и ове године, 27 пут по реду обележили Дан сећања на жртве усташког злочина у Доњој Градини. Ипак, оно што упада у очи је чињеница да на званичним церемонијама када се оплакују српске жртве у Јасеновцу Срба тамо нема!

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Јутјуб)

Република Србија и Република Српска према договору Александра Вучића и Милорада Додика градиће велики маузолеј на месту Доња Градина где је место масовног страдања Срба током Другог светског рата.

На месту Доња Градина које спада под комплекс логора Јасеновац масовно су убијани Срби, Јевреји и Муслимани од стране усташа Анте Павелића и НДХ.

Ипак оно што боде очи је то да Срби, тачније државни врх Србије и Републике Српске није добродошао у Јасеновац који се налази на територији Хрватске. Те је онда церемонија сећања на Јасеновачке мученике померена у Доњој Градини која је удаљена само пар километара од Јасеновца, али се налази на територији која је под ингеренцијом Бањалуке.

Како сазнаје наш портал Република Хрватска, тачније власти у Загребу нису до сада никада ни позвали, а немају намеру ни да дозволе представницима власти у Београду и Бањалуци да дођу и одају почаст убијеним Србима, Јеврејима и Ромима.

- Хрватска не жели ни да чује за могућност да например Вучић или Додик дођу у Јасеновац и положе венац на гробове страдалих. Плаше се ваљда да би рекли истину и изнели број од 700.000 убијених душа у НДХ под командом Анте Павелића - открива извор.

У Кабинету председнице Колинде Грабар Китаровић на питање нашег портала зашто приликом церемонија у Јасеновцу нема представника власти у Србији и Републици Српској, само су кратко одговорили:

"Немамо коментар!".

Да је заиста забрањено Вучићу и Додику да оду у Јасеновац индиректно је потврдио и председник Републике Српске Милорад Додик током свог говора у Доњој Градини.

- За мене је велики доказ правде што је ово место остало у Републици Српској, где увек можемо слободно доћи и сећати се жртава - рекао је Додик.

Прочитајте ОВДЕ какав се то побуна Црногораца дешава и због чега.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА