Најновије

РУСИ УНЕЛИ ТЕШКУ ПАНИКУ У ВАШИНГТОН! Путин надоградио моћног убицу!Нови Ту-22М3М за акцију судњег дана (ВИДЕО)

Нови руски бомбардер ће бити изузетно опасан за САД и већ се чују страховања америчких војних експерата.

Ту-22М3М (Фото: РИА)

Недавно је руско министарство одбране објавило слике много очекиваног стратешког бомбардера Ту-22М3М у акцији.

На сликама се види бомбардер у маневрима полетања, лета и слетања.

Из Тупољеве канцеларије за штампу су изјавили да је на авиону замењено 80 одсто авионике, што ће побољшати тачност навигације, ниво аутоматизације и оптимизовати техничко одржавање и прелет, преносе амерички медији.

Авион ће такође имати интеграцију ГЛОНАСС навигационог система, интегрисаног дигиталног интерфејса, стаклене кабине и контра-мере за електронско ратовање (ЕЦМ).

Русија јасно ставља до знања да опрема своје моделе најбољом технологијом, чувајући шасију совјетске ере, односно, земља модернизује своју флоту са најбољим, без повећања трошкова истраживања и развоја, и убрзава развој њихових пројеката.

Међутим, није само авионика битна у модерном ратном периоду, и с тим на уму, Руси су укључили у пакет надоградње додавање до три нове ракете Кх-32 у Ту-22М3М.

Кх-32 је развијен као противавионска ракета, али је такође ефикасан против критичних инфраструктурних циљева, као што су мостови и електране, омогућавајући већу офанзивну флексибилност, што чини авион “јединственим” у тактичким, стратешким и оперативним улогама.

Као резултат тога, бомбардер ће бити један од ретких авиона компатибилних са неухватљивом ракетом Мацхзхал Кх-47, брзине 10 Маха, коју је представио руски председник Владимир Путин.

Према војном стручњаку Јурију Кнутову, Ту-22М3М је предводник нове стратегије пројектовања силе.

Поред тога, бомбардер ће вероватно моћи да слети на већину терминала користећи тачке полетања. На овај начин, Ту-22М3М се може послати у Крим у Црном мору, где редовно улазе северноамерички разарачи.

У том случају, ако се тензије повећају, присуство бомбардера Ту-22М3М биће изузетно “непријатно” изненађење за америчку морнарицу, кажу медији.

Очекује се да ће руско ратно ваздухопловство примити прве бомбардере Ту-22М3М 2021. године, док ће десетине Ту-22М3с бити унапређено пакетом за надоградњу М3М.

Путин покреће шестољетку, амбициозни државни пројекат. Обнавља Русију за 400 милијарди долара. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА