Најновије

ПОЧИЊЕ НАПЛАТА ПУТАРИНЕ КРОЗ ГРДЕЛИЦУ: Ево колико ће коштати пут до мора! Поскупљење тек следи!

Наплата путарина на недавно отвореној деоници кроз Грделичку клисуру почиње данас, тачно у подне, а истовремено ће се примењивати и другачији систем обрачуна, обавештавају из ЈП "Путеви Србије". Тако да, уколико овог лета аутомобилом путујете у Грчку платићете 250 динара више него до сада.

Грделица (Фото: Јутјуб)

Према првим најавама, након пуштања саобраћаја кроз 26,3 километра дугу деоницу кроз Грделичку клисуру, наплата путарине требало је да отпочне тек од 1. јула, али ће грађани додатни новац морати да издвоје и две недеље раније.

Тако из ЈП "Путеви Србије" јављају да у суботу, 15. јуна у 12 часова, почиње затворени систем наплате путарине на аутопуту Е-75, на деоници од Дољевца до Прешева.

Ако на пут крећете и кроз Грделицу пролазите до данас до поднева, од Београда до Прешева путарина кошта 1.090 динара, што можете проверити и на сајту "Путева Србије".

Међутим, сада је систем израчунавања нешто другачији, објашњавају за "Блиц" из овог предузећа, и то тако да своју руту делите на две деонице. Наиме, ако путујете рецимо од Београда, сада рачунате колико вас кошта путарина од престнице до Ниша (800 динара за аутомобиле) и са њом сабирате вредност која се наплаћује од Дољевца до Прешева (540 динара за аутомобиле).

То значи да од данас у подне путарине од Беогрда до Прешева коштају укупно 1.340 динара, што је 250 више него да сте прошли пре поднева.

Дакле, наглашавају из "Путева Србије": улазна станица је она од које крећете, али излазна наплатна станица увек је Ниш.

Тако, ако колима путујете у Северну Македонију или даље ка Грчкој, те свакако морате доћи до Прешева, из, рецимо, Суботице, на следећи начин рачунате колико ћете потрошити на путарину: од Суботице до Ниша треба вам 1.360 динара, а за другу деоницу, од Дољевца до Прешева још 540 динара. Дакле, то је укупно 1.900.

До данас у подне важи стари систем рачунања, по коме путарина за релацију Суботица-Прешево износи 1.650, што значи да је и у овом случају по среди поскупљење од 250 динара.

Једнако ће бити скупље и уколико будете путовали из Новог Сада. Наплата директног пута Нови Сад-Прешево до сутра ће коштати 1.300 динара. Ако применимо нови систем рачунања, од Новог Сада до Ниша ћете платити 1.010 динара, од Дољевца до Прешева још 540, што је укупно 1.550.

Према подацима "Путева Србије", моторна возила треће категорије плаћаће још 1.620 динара, а четврте категорије 3.240.

Следи поскупљење

Такође, ваља имати у виду да возаче очекује поскупљење путарина већ од 1. јула, и то за 12 одсто. У ЈП "Путеви Србије" кажу да још немају информације хоће ли се поскупљење односити и на цене које се примењују на деоници од Дољевца до Прешева.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да су Американци извршили меку окупацију Србије и српског етничког простора на Балкану.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА