Најновије

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ НАПЕТЕ СИТУАЦИЈЕ У ПОДГОРИЦИ: "Нећу да правим додатну злу крв"

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да неће да улази у, како је рекао, прављење додатне зле крви и сукоба на релацији Србија - Црна Гора, након што је Подгорица усвојила предлог спорног закона којима се практично отима имовина Српске православне цркве у Црној Гори.

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

Вучић је у дану, када је СПЦ у Подгорици организовала Тројчиндански народни сабор СПЦ којим је властима Црне Горе поручила да је такав закон неприхватљив и да треба да га повуку, изнео кратку поруку за званичну Подгорицу.

“Нећу да улазим у прављење додатне зле крви и сукоба на било који начин. Што сам имао да кажем рекао кроз малу мобу, а она не само да није услишена већ је презрена од стране црногорских власти, и хвала им на томе. То је све што имам о томе да кажем” - рекао је Вучић.

Вучић је, наиме, претходно, рекао да би свако угрожавање имовине српске цркве у Црног Гори неминовно водило погоршању иначе добрих односа две земље и да зато моли власти или већину у ЦГ да не подрже предложени закон, који је на то усмерен.

Уследио је и одговор црногорских власти.

Захваљујемо се председнику Вучићу на саветима. Али га подсећамо и овим поводом да је Црна Гора суверена држава која самостално креира свој законодавни оквир водећи рачуна о интересу сваког појединца и заједнице у целини - навели су у Влади Црне Горе.

Шта предвиђа спрони закон?

Недавно усвојени Предлог закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница у Црној Гори предвиђа да "сви верски објекти који су били имовина државе Црне Горе пре губитка њене независности и припајања Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца 1918. године, а који касније нису на одговарајући правни начин прешли у својину неке верске заједнице, биће препознати као државна имовина".

"Доводимо велику фабрику из дрвно-прерађивачке индустрије": Вучић у обиласку Зајечарског округа најавио нове инвестиције
Покровитељ овог закона, црногорски председеник Мило Ђукановић долио је уље на ватру изјавом да СПЦ у Црној Гори из "просторија које јој не припадају" покушава да утиче на дневно-политичке прилике у тој земљи трудећи се да оствари визију "Велике Србије", председник Црне Горе, додатно је пољуљао дипломатске односе између две земље.

Вучић о Јови Бакићу

Вучић је у Зајечару, где борави у оквиру кампање "Будућност Србије", коментарисао је изјаве социолога Јова Бакића о упаду у РТС због којих је Бакић јуче дао изјаву у полицији.

Ја их нисам позвао да се обрачунају са мном никог нисам позвао на туче. Рекао сам: Јово Бакић, као и Јеремић, Обрадовић и многи други, увек нам говоре о грдним батинама, увек ту синтагму користе.

Сваки дан нешто плачете и кукате, немојте више да претите обичном народу, 'ај скупите се вас четворица, и Бакић пети, и реците ми где да дођем, да добијем те грдне батине - рекао је Вучић током боравка у Бољевцу.

Он је казао и да "нигде није видео" то да представници опозиције опкољавају председништво или олазе пред Скупштину да бију председника републике и народне посланике, назвавши их слабићима и кукавицама.

Подсетимо, социолог Јово Бакић, у интервјуу за недељник "НИН", коментарисао је упад чланова протеста "1 од 5 милиона" у зграду РТС-а, који се догодио пре неколико месеци, који није подржао.

“Пазите, да су имали дуге цеви, па нека и упадну. Па ако упадате тамо, шта ћете без дугих цеви? Шта је ваш циљ?...” - изјавио је Бакић, након чега је и саслушан у полицији.

Зашто Мило доноси закон којим се СПЦ одузима имовина, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА