Најновије

ПРАВО У ЦЕНТАР: Соколови упознали руске и белоруске официре са пушком „Црна стрела“ (ВИДЕО)

На међународној војној вежби „Словенско братство“ екипа Специјане бригаде Војске Србије демонстрирала дејство својих снајперских тимова. Том приликом је примењена и антиматеријална пушка у кал. 12,7мм познатије као „Црна стрела“

Српски војници (фото: Јутјуб)

Соколови упознали руске и белоруске официре са антиматеријалном  пушком „Црна стрела“ која користи метак у калибру 12,7мм.

У припремој етапи пред главну војну вежбу „Словенско братство“ интензивно се изводи увежбавање ангажованог људства на српским војним полигонима „Орешац“ и „Пескови“. Током јучерашњег дана извршен је увид у борбене способности ових састава приликом извођења противтероростичких задатака и савлађивања водене препреке.

У целој вежби су осим припадника Специјалне бригаде, ангажовани елементи руског спецназа ВДВ као и белоруски падобранци. Поред њих се ту налазила и инжињеријска јединица које је обезбеђивала пребацивање борбене технике и људства преко водене препеке, као и оператори на борбеном роботу „Милош“. Вежбу је пратила делегација коју је испред Србије представљао српски министар одбране Александар Вулин и генерал Милан Мојсиловић, као и високи официри из Белорусије и Руске Федерације.

Од ангажоване техније примећен је борбени робот „Милош“ који је из митраљеза у калибру 7,62мм погодио све постављене мете. Ту су се нашли и оклопни аутомобили америчке производње „Хамер“, борбена оклопна возила М-86, БРДМ и две тешке амфибије гусеничара. Руски контингент је вежбу подржао са оклопним транспортером БТР-82А који је наоружан аутоматским топом у калибру 30мм, неколико оклопних аутомобила „Рис“ и квадовима АМ-1 (4х4).

На крају је демонстриран ниво способности српских противтерористичких тимова када је у питању њихова обученост у руковању различитим типовима стрељачког оружја. Дејстовано је снајперским пушкама М-76 и антиматеријалним пушкама у кал. 12,7мм „Црна стрела“.

Руси и Срби извршили десант на Ковин разбили терористе и ослободили таоце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА