Најновије

ВУЧИЋ: Нисмо одустали од увођења контрамера Приштини, али...

Нисмо одустали од увођења контрамера Приштини, због такса на српску робу, али ћемо о томе одлучивати одмах после Видовдана. Врло је тешко увести мере које би могле да погоде и српски народ на Космету. У разговору са представницима Срба са КиМ, видећемо на који начин и које мере ће бити предузете.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Ово је јуче поручио председник Србије Александар Вучић, који је додао да би волео да Београд не уводи контрамере, али "ако будемо приморани и ако не буде помака, разговараћемо и са међународним партнерима и мораћемо то да урадимо".

Он је додао да је Србија за првих седам година власти Слободана Милошевића имала највећу инфлацију и неколико ратова, а за првих осам година власти ДОС изгубила и КиМ и Црну Гору, уз више од 500.000 људи који су остали без посла и фабрика.

- То је био њихов стратешки резултат. А, наш стратешки резултат је да смо земљу извукли из банкротства, да Србија данас има високу стопу раста, спушта ниво јавног дуга, покренули смо највеће инвестиционе циклусе и при томе нисмо изгубили ништа. Наставићу да водим одговорну политку, која ће спасавати Србију од катастрофалних потеза досовског режима, која ће даље развијати економију, и која ће штитити наше националне и државне интересе.

Вучић је подсетио да је споразум о интегрисаним прелазима на Јарињу и Брњаку 2011. потписао Борко Стефановић, да озбиљна држава мора да поштује оно што је потписано, иако је реч о најлошијем споразуму који је Београд парафирао:

- Настојимо, где год можемо, да не спроводимо катастрофалне договоре које је постигла ранија власт. Бивша власт, Стефановића и Ђиласа, потписала је и споразум о признавању диплома, које наша страна, на пример, није спровела у дело, јер тиме треба да признамо свих њихових 98 универзитета, а они не признају Приштински универзитет са седиштем у Косовској Митровици - објаснио је Вучић.

Он је поновио да му је жао што нема састанка у Паризу, и истакао да је Приштина схватила да се нама жури у економски напредак и да може да нас омета на тај начин што нас уцењује и тако изнуђује одлагање постизања решења:

- Зато од нас само траже признање, а ништа не нуде.

Критиковао је премијера привремених институција у Приштини Рамуша Харадинаја што је по имену набројао људе који штите север Косова од њихове интервенције:

- Ставио је мету на чело тих људи. То нису криминалци, помињао је поштене и нормалне људе.

Не желим сукоб са Црном гором

Председник Вучић је јуче рекао да неће да гради популарност на антицрногорском расположењу:

- На исти начин бих могао да градим популарност и на односу према Албанцима на КиМ, али то не радим и не вређам их, иако се они утркују на дневном нивоу да кажу неку одвратну реч или да напакосте Србима. Надам се да ће СПЦ бити омогућено да сачува своје храмове и светиње у Црној Гори, али не желим вербалне ратове и сукобе са том земљом.

Дачић: Није наш пораз

Отказивање састанка у Паризу јесте нечији пораз, али најмање Србије, оценио је јуче шеф дипломатије Ивица Дачић, и нагласио да је тешко рећи када ће дијалог Београда и Приштине бити настављен. Он је приметио да нема много туге ни у Бриселу ни у Вашингтону због отказивања самита у Паризу, што говори да САД то виде као доказ да без њих не може ништа да се заврши.

Турски председник доживео најжешћи ударац икада! Да ли је ово горе од покушаја свргавања прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА