Најновије

OВО НЕ СЛУТИ НА ДОБРО: "Проусташке снаге у Хрватској припремају брутални обрачун са Србима!"

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оцењује да нови графит који је исписан на аутобуској станици у српском селу Полача код Книна потвђује да проусташке снаге имају намеру да се брутално обрачунају са преосталим Србима у Хрватској.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

"Морбидни графити 'Ми Хрвати не пијемо вина него крви четника из Книна' и 'Олуја 1995' шаљу јасну поруку преосталим Србима да ће бити протерани као 1995. или убијени на усташки начин. Проусташке снаге предводе Католичка црква, хрватски ветерани и странке деснице укључујући ХДЗ, а хрватски државни врх директно или индиректно подржава њихову злочиначку намеру", наводи Линта у изјави за медије.

Линта истиче да је председник градског савета младих Бјеловара и активни члан ХДЗ-а Матео Хорват (24) недвосмислено показао да су за њега усташки кољачи који су починили геноцид над Србима, Ромима и Јеврејима у суштини борци за слободу хрватског народа.

"Хорват је јавно објавио своју фотографију на којој има мајицу са натписом 'За дом спремни' и усташким грбом који почиње са првим белим пољем. Он је искрено рекао да многи хрватски ветерани, посебно припадници ХОС-а, користе кољачки поздрав 'За дом спремни'", навео је Линта.

Каже и да Матео Хорват добро зна да је Туђманова Хрватска у суштини наследница геноцидне НДХ зашт, тврди, има мноштво доказа.

Линта је подсетио да је у Хрватској низом одлука и препорука у суштини легализован усташки поздрав "За дом спремни". Наиме, како наводи, прекршајни судови у Пожеги и Слуњу донели су пресуде којима се "За дом спремни" сматра изразом воље власти а министарство државне управе је дало сагласност да наведени поздрав може да званично остане у грбу удружења ветерана ХОС-а, који су били саставни дио хрватске војске.

Савет Владе Хрватске за суочавање са прошлошћу донео је препоруку према којој се "За дом спремни" може користити у посебним приликама, напомиње Линта.

Прочитајте ОВДЕ какав је сулуди план Рамуша Харадинаја.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА