Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ГРМЕО НА САВ ГЛАС: Нити верују у Бога, нити су крштени! У Црној Гори безбожници стварају цркве!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да у Црној Гори постоји тенденција људи који не знају ни шта је црква, нити верују у Бога, нити су крштени, да стварају своје "цркве".

- Нису они први у историји такви безбожници. Кад су безбожници цркве стварали, реците ви мени, и како је могуће стварати их на атеизму и на братоубилаштву? Црква је саграђена на крви Христа Бога нашега, који је жртвовао себе за живот света, и заједно с Њим, на крви мученичкој свих оних који су кроз векове жртвовали себе за истину Божју, за правду Божју, за љубав Божју, за Бога љубави, Оца и Сина и Духа Светога - поручио је митрополит приликом освећења новосаграђене Цркве Светих апостола Петра и Павла у Манастиру Рибњак код Бара.

Владика је нагласио да је од идеологије, која и данас влада Црног Гором, убијен митрополит Јоаникије са стотину и двадесет најбољих свештеника Митрополије.

- А да не говоримо колико је верника мученички пострадало, колико је храмова пострадало, напуштених и запуштених широм Црне Горе. Али дао је Бог да се од деведесетих година прошлог века наовамо обнављају свети храмови. Преко седам стотина храмова је обновљено, запуштених, у штале претворених. Још чекамо само да обновимо онај од безбожника срушени храм на Ловћену, од оних који сада стварају некакве своје "цркве" - рекао је владика Амфилохије.

Он је упитао може ли садашњи митрополит црногорски да иде неким другим путем у односу на пут којим су ходили његови претходници кроз сву историју, од времена Светог Јована Владимира до наших времена.

- Сме ли он не бити спреман, ако треба, да и он мученички пострада за светињу Божју - поручио је митрополит црногрско-приморски.

Митрополит Амфилохије оголио Мила Ђукановића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА