Најновије

Путиномрзац стигао у Србију! Ево шта му је циљ

Нови врховни командант НАТО снага у Европи и командант америчких војних снага у Европи ваздухопловни генерал Тод Данијел Волтерс, познат као један од највећих америчких мрзитеља руског председника Владимира Путина, синоћ је стигао у Србију.

Тод Данијел Волтерс (Фото: Јутјуб)

Циљ посете, очекивано, јесте борба против руског утицаја у региону, малигног, како га назива Волтерс. Не чуди што се истог дана када се сазнало да ће Волтерс доћи у Србију и још неколико земаља у окружењу огласио и Кремљ с упозорењем да се води кампања против руског државног врха.

Директна порука

Врховни штаб западних савезничких снага у Европи (САЦЕУР) је Гласу Америке речено да он "планира да се сусретне са лидерима како би што боље разумео стање на терену и истражио могућности за побољшање сарадње".

Волтерс често изриче поруку да у Европи треба одстранити малигни утицај Русије, а у априлу ове године у Сенату САД је изјавио да је америчко присуство на Косову потребно да би се ојачао отпор косовских партнера на спољне малигне претње. Рекао је и да америчка команда у Европи подржава развој косовских безбедносних снага у складу са планом транзиције и у пуној сарадњи са САД и земљама савезницама НАТО.

С друге стране, из Москве, не само овим поводом, поручују да очекују наставак кампање дезинформисања против руског руководства.

- Ми не можемо да искључимо опцију да ће бити настављена кампања дезинформисања, укључујући као мету и особе блиске руском председнику - саопштио је Путинов портпарол Дмитриј Песков.

Раније је војно-политички извор из Москве изјавио за Спутњик да специјалне службе САД и Велике Британије припремају кампању дезинформисања о људима из Путиновог окружења, као и руководећим кадровима руског министарства одбране. То би затим искористили за увођење нових антируских санкција.

Специјални рад

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић не доводи у питање да НАТО структуре несумњиво воде специјални рат против Русије.

- То ипак не значи да Србија не треба да одржава добре односе и са НАТО центрима моћи. Ми смо сувише мали да бисмо променили глобалне односе, али без обзира на то, треба увек да будемо максимално коректни и пријатељски настројени према Москви, која нам је савезник, а опет да са Западом одржавамо добре односе да бисмо избегли да према нама спроводе веће притиске - сматра Анђелковић.

Милица Ђурђевић из покрета Заветници каже да је очигледно да НАТО, у паници због све већег присуства Кине и Русије на Балкану, стеже обруч око Србије и по сваку цену настоји да нашу земљу претвори у још једну колонију.

- Русофобија је константа њиховог деловања. Под плаштом борбе за демократију, до сада су само сејали бомбе и ратове, а суверене земље претварали у протекторате. Србија је војно неутрална и има свој стратешки пут, тако да исти трикови НАТО овде не могу проћи - поручила је она.

Ко је Тод Данијел Волтерс

- позицију врховног команданта НАТО снага у Европи преузео је од генерала Куртиса Скапаротија

- обављао је функцију команданта америчких ваздухопловних снага у Европи и америчких ваздухопловних снага у Африци

- учествовао је у Заливском рату, ратовима у Авганистану и Ираку

- био је у команди пацифичких снага САД

- током бомбардовања Србије командовао америчким ваздушним снагама на Аљасци.

Турска примила руске системе С-400 и окреће их против Америке! А зашто прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА