Најновије

ХАОС У ПРИШТИНИ: Харадинај поново прети ратом! Шиптари се посвађали око такси!

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај рекао је да ако би се сви политички лидери у Приштини обавезали заједничком изјавом да таксе на робу из Србије неће бити укинуте "без признања Србије" онда би се, сматра Харадинај, признање и догодило.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

“Ако то урадимо, уверавам вас да долази признање. Добијамо услов за признање од Србије", тврди Харадинај и наводи да онда "неће бити замрзнутог сукоба или евентуалног рата", пренела је Коха.

Харадинај је рекао и да унутрашње поделе између политичких лидера слабе позицију Косова као и да изјаве лидера политичких странака "чине да Косово изгледа инфериорно у односу на Србију".

Додаје да је захтевао да се уради заједничка изјава свих лидера да се таксе неће повући "без признања Србије" и позвао лидере парламентарних политичких странака да се прикључе изјави да Приштина "неће вратити Србију на тржиште без признања Косова".

Он је рекао да се очекује да ће се у септембру у Паризу одржати састанак, наводећи да га је "позвао саветник председника Макрона".

Прочитајте ОВДЕ ко је Тачијева десна рука Шукри Буја.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА