Најновије

РУСКИ ПРЕДЛОГ: Формирање организације за безбедност у Заливу

Русија позива на формирање организације за безбедносну сарадњу у Персијском заливу, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Ормушки залив (Фото: Јутјуб)

"Практични кораци ка покретању процеса могли би да се састоје од билатералних и мултилатералних састанака страна којих се ова тема тиче, укључујући и државе у региону и оне које то нису, СБ УН, Арапску лигу, Организацију исламских држава и Савет за сарадњу арапских држава у Заливу", наводи се у саопштењу руског Министарства.

Из Министарства наводе да ће састанци послужити као припрема за медјународну конференцију о безбедности и сарадњи у Персијском заливу.

"Група би имала задатак да утврди географска ограничења будућег безбедносног система, његове учеснике, дневни ред, ниво представљања, место будућег форума, као и да објављује нацрте резолуција, укључујући мере безбедности, поверења и контроле", наводи се у саопштењу МСП.

Дугорочни циљ је, како се наводи, оснивање организације за сарадњу и безбедност у Заливу у коју ће бити укључене и Русија, Кина, САД, Европска унија, Индија и други партнери.

Прочитајте ОВДЕ шта то тражи Британија у вези са овом кризом.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА