Најновије

ШИПТАРИ СЕ ЗАХВАЛИЛИ ТАДИЋУ И ЈЕРЕМИЋУ: Они су ударили темељ независности Косову

Тзв. косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај изјавио је да је 22. јул, дан када Међународни суд правде 2010. године прогласио да декларација о независности Косова није у супротности са међународним правом, један од најважнијих датум. Он је у чланку објављеном на Фејсбуку оценио да је та одлука Међународног суда правде историјска и да је "потврдила темеље независности, државног суверенитета и територијалног интегритета".

Борис Тадић и Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, случајност је то што је пре девет година, дан пре пресуде МСП, позван у Хаг у другом судском процесу, а да је данас, на девету годишњицу, поново позван у Хаг.

Тзв. косовски председник Хашим Тачи говорио је у истом тону и поручио да је одлука Међународног суда правде од пре девет година највећа међународна победа Приштине.

- Прошло је девет година од одлуке Међународног суда правде која је потврдила наше право да прогласимо независност Косова. То је била највећа међународна победа Косова, која је отворила пут за јачање међународне субјективности и заувек означила наше право на самоопредељење. Ова одлука је отворила пут за чланство Косова у НАТО, ЕУ и УН - написао је Тачи.

Српска листа: Глупо питање Јеремића и режима Тадића и Ђиласа дало је најснажнији допринос легализацији такозване независности

С друге стране, Српска листа поручила је да ће дан када је пре девет година Међународни суд правде прогласио да декларација о независности Косова није у супротности са међународним правом остати упамћен као датум када је режим Вука Јеремића, Драгана Ђиласа и Бориса Тадића дао пуну подршку сепаратизму и цепању територијалне целовитости наше земље.

- Поводом обележавања девете годишњице од одлуке Међународног суда правде, а на основу глупог питања Вука Јеремића и режима Бориса Тадића и Драгана Ђиласа, којом су дали најснажнији допринос легализацији такозване независности Косова, данас у Приштини захваљују Јеремићу на овом, како они кажу, најзначајнијем датуму за Косово - наводе из Српске листе.

Оцењују да сви албански медији и званичници и данас Вука Јеремића "опевавају као националног хероја".

Харадинај би из Хага могао да се врати као јунак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА