Најновије

Украјински неонацистички пук „Азов“ се повлачи из Донбаса! А разлог је...

Украјинске снаге безбедности ће повући одреде пука „Азов“ са положаја у Донбасу, изјавио је заменик начелника Народне милиције самопроглашене Доњецке Народне Републике Едуард Басурин.

Донбас (Фото: Министарство одбране Украјине)

Према његовим речима, та одлука је донета на хитном састанку команданата Оружаних снага Украјине, Службе безбедности Украјине и Националне гарде Украјине у Краматорску. Разлог за то је потпуно одбијање „Азова“ да се усклади са дејствима руководства у примени оружја.

„Најубедљивији разлог за доношење одлуке о повлачењу нациста је утврђивање чињеница минирања на маршрутама јединица 30. бригаде“, објаснио је Басурин за телевизију „Звезда“.

Он је додао да су на једном од тих поља на мину наишла тројица украјинских војника која су задобила тешке ране, али је тај инцидент сакривен од команде.

Коначну одлуку о повлачењу „Азова“ из Донбаса требало би да донесу министар унутрашњих послова Арсен Аваков и командант Националне гарде Николај Балан, додао је Басурин.

Пук „Азов“ је добровољачка јединица у саставу Националне гарде Украјине. То је ултрадесничарска група позната по својој неонацистичкој и паганској идеологији. Против многих вођа и добровољаца „Азова“ у Русији покренут је кривични поступак.

Нећете веровати која земља има најјаче ваздухопловство у региону! Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА