Најновије

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА: Шта се десило у затворској ћелији америчког милијардера? Детаљи и даље сакривени од јавности

Обдукција тела милијардера Џефрија Епстајна је завршена, али детаљи још нису објављени.

Епстајн се убио пре неколико нада у њујоршком затвору (Фото: Јутјуб)

Епстајн је пронађен мртав у ћелији у затвору у Њујорку где је чекао суђење по оптужбама за сексуалну злоупотребу и подвођење малолетница.

Главна патолошњика града Њујорка Барбара Семпсон саопштила је да је аутопсија обављена у суботу и да се "чекају даље информације".

Она је истакла да је, на захтев Епстајнових адвоката, обдукцији присуствовао и приватни патолог Мајкл Бејден - некада главни патолог града Њујорка који је сведочио у случајевима попут суђења за убиство О Џеј Симпсону 1994.

Упркос Епстајновој смрти, тужиоци су најавили да ће наставити истрагу о сексуалној злоупотреби и подвођењу малолетница и да ће утврдити ко је још у томе учествовао од познатих личности, са којима је милијардер био добро повезан.

Епстајн је у затвору чекао почетак суђења јер му је одбијен захтев да буде пуштен на слободу уз кауцију. Неиграо је све оптужбе које су му стављане на терет.

Шта се десило у затворској ћелији?

И даље нису познате околности смрти милијардера у њујоршком затвору. Епстајн је пре мање од три недеље пронађен у својој ћелији са повредама на врату и превезен је у болницу.

Због тога је био стављен под посебан надзор који му је, пак, укинут крајем јула. Укидање посебног надзора одобрили су управник затвора и главни психолог, каже Џек Донсон који је некада радио у Управи за затворе.

Агенција АП сазнаје од анонимних извора упознатих са функционисањем затвора, да су стражари у делу где је био Епстајн радили прековремено јер их није било довољно.

Према изворима АП, јутро када је Епстајн пронађен мртав, један од стражара радио је пету прековремену смену заредом, док је други такође био на обавезном прековременом раду.

Секретар за правосуђе Вилијем Бар рекао је да ће бити спроведена истрага о наводном самоубиству Епстајна.

"Овај случај је био важан за жртве које су имале храбрости да иступе и заслужиле су да се са оптуженим суоче у судници. Искрено речено, ја и цело моје одељење смо били бесни када смо чули да затвор у Њујорку није на прави начин обезбедио свог затвореника. Сазнајемо да су се у том затвору догодиле озбиљне неправилности које нас брину и захтевају опсежну истрагу", рекао је Бар.

Прошле недеље, на налог суда, објављено је више од 2000 страница тужбе коју је против Епстајна поднела његова бивша девојка и једна од жена која га је оптужила. У њима се наводе експлицитне ситуације у којима је Епстајн.

Милијардер је већ био осуђен због секса са малолетницама, на Флориди 2008, али је казна била веома блага.

Тада се нагодио са тужиоцем, секретаром за рад у Трамповој администрацији Александром Акостом, који је после поновог хапшења Епстајна ове године, поднео оставку на функцију.

Надлежни у САД су саопштили да је Епстајн имао и вилу у Паризу и користио лажни аустријски пасош како би 80-их одлазио у Француску. Власти те земље сада траже да се истраже везе америчког милијардера са Француском.

Прочитајте ОВДЕ зашто Техеран грми на Израел.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА