Најновије

"Хрватима је у националној традицији исмевање свих злочина над Србима!": Шешељ о Колиндином исмевању српских жртава у Јасеновцу

Председник СРС Војислав Шешељ рекао је, коментаришући питања хрватског председника Колинде Грабар Китаровић "где су кости тих 83.000 јасеновачких жртава", да је то изјава која је одраз "традиционалне усташке политике".

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Традиционална усташка политика води у правцу апсолутног негирања јасеновачке трагедије коју су Хрвати изазвали целом српском народу убијањем 700.000 српских цивила, па до смањивања бројке што је више могуће, ако већ не могу тај геноцид у целости негирати. Она је сад дошла до те бројке, а ради се о подвали, што је показао и Антун Милетић у својој тротомној књизи докумената "Јасеновац", он је објавио тамо збирку усташких докумената и ми видимо да су усташе водиле уредну евиденцију само Хрвата и богатих Јевреја који су затварани у Градишки, а да је јасеновачки логор био као проточни бојлер, тамо су доводили Србе и одмах упућивали на ликвидацију. Роме су ликвидирали чим би их истоварили из возова, нису их ни смештали у логорске бараке – рекао је Шешељ за портал Србија Данас.

Председник СРС је изјавио да га не изненађује исмевање жртава геноцида, јер је "исмевање свих злочина које су извршили над Србима у хрватској националној традицији". 

Шешељ сматра да ће Србија бити под притиском при евентуалном приступању ЕУ због силних хрватских захтева, од којих ће се многи тицати и ревизије историје. 

- Сигурно ће бити притиснута и зато треба што пре да дигнемо руке од ЕУ и да се преусмеравамо, док можемо што боље резултате постићи у источним интеграцијама. Хрватска никад неће гласати да Србија уђе у ЕУ док не добије 10.000 хектара српске земље на левој обали Дунава и многе друге ће уступке тражити, а онај идиот Борис Тадић, када је Хрватска била кандидат, рекао је да нема ништа спорно и да желимо да они што пре уђу у ЕУ – рекао је председник СРС.

Подсећамо, председник Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла је у интервјуу једном хрватском медију да се питала где су кости тих "83.000 јасеновачких жртава".

Министар одбране посетио касарну Војске Србије у Прокупљу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА