Најновије

НЕКО НАС БУШИ ИЗНУТРА! ПОСЛАНИЦИ УВУЧЕНИ У ОБАВЕШТАЈНУ ЗАВЕРУ: Стране службе имају своје шпијуне у Скупштини Србије! Има их најмање пет!

Највреднији сарадници страних обавештајних служби су, поред осталих, и поједини посланици у Скупштини Србије, који буквално из посланичких клупа раде против интереса државе и грађана који су их бирали, открива Курир.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

Извор указује да неколико српских посланика чине важан део обавештајне мреже коју службе безбедности других држава користе како би оствариле свој интерес и утицале на дешавања у Србији.

Озбиљна опасност

- Најмоћније службе на свету успевају да у своју мрежу увуку и посланике који им служе за прикупљање најразличитијих информација. Постоје одређена сазнања да тренутно у парламенту седи најмање пет посланика који раде за неку страну службу, а вероватно их има и више. Информишу их о дешавањима у појединим странкама, законским решењима која се усвајају, службеним путовањима... У парламент улазе и изузетно поверљиви подаци и у томе лежи најозбиљнија опасност - упозорава извор.

Председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић за Курир каже да је свестан да је српски парламент један од важних канала утицаја страних служби.

- Различити су начини на које стране службе покушавају да остваре одређене интересе, од директног финансирања појединих медија и појединаца из опозиције до контаката с појединцима од утицаја у одређеним институцијама, па и у Скупштини Србије. Видљиво је да поједини лидери опозиције, кад говоре у Народној скупштини или на конференцијама за штампу, заступају искључиво интересе одређених страних амбасада - истиче Бечић.

Подложни утицају

Он упозорава да су стране агентуре у сталном покушају да надзиру електронске комуникације особа које су њима безбедносно интересантне, на првом месту председника Вучића, његове породице и најближих сарадника.

Криминолог Златко Николић објашњава за Курир да је парламент мета страних служби, пре свега због људи који га чине, а који су, како напомиње, подложни њиховом утицају.

- Тамо се креирају одлуке, доносе закони, а тамо седе и људи за које се сматра да могу бити утицајни у својим странкама или другим сферама. Људи и информације које круже главни су разлози због којих се обавештајне службе других земаља увек труде да остваре озбиљан утицај у Скупштини или Влади.

Подсетимо, стране тајне службе, најпре америчка ЦИА и британски МИ6, појачале су активности у нашој држави, а поједини политичари им се чак и сами нуде за сараднике.

Додик изјавио да су лажне тврдње које су изнете у саопштењу СДАВише о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА