Најновије

КО ДОНАЛДУ ИЗЛАЗИ НА ЦРТУ? Албански лобиста Бајден тврди да може да победи Трампа! Амерички председник одговара: Џо, ниси при себи!

Према најновијим анкетама, бивши потпредседник САД Џо Бајден и даље је на челу велике групе кандидата за председничку номинацију Демократске странке.

Бивши потпредседник САД Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

Међутим, због Бајденових година и његових уобичајених вербалних гафова неке демократе се питају да ли би он био најбољи противник председника Доналда Трампа на изборима следеће године.

У Ајови, Џо Бајден је учврстио свој статус као демократски фаворит тиме што му је мета био председник Доналд Трамп.

“Али, људи, ако му дамо осам година, а то верујем из дубине душе он ће заувек променити карактер и природу онога што ми јесмо. Зато морамо да поразимо Доналда Трампа 2020. И тачка".

Бајден је и даље у предности судећи према анкетама широм земље и у кључним државама, али је суочен са јаком конкуренцијом од стране неколико ривала, укључујући сенаторку из Масачусетса Елизабет Ворен.

“2020. је наша шанса. Можемо да постигнемо да ова влада ради за целу Америку. Учинимо то демократе. Сањајте велики сан. Борите се снажно. Хајде да победимо”.

Упркос чињеници да има 76 година, Бајден и даље енергично води кампању. Али, он је такође привукао пажњу низом недавних вербалних гафова, укључујући коментаре о помоћи сиромашнима.

“Сиромашна деца су исто толико паметна и талентована као белачка деца, богата деца, црначка деца, азијска деца”.

Бајден је такође постао честа мета човека са којим би желео да се суочи на изборима наредне године - односно председника Трампа.

“Џо није сасвим при себи. Он није неко кога би могли да имате за председника. Али ако добије номинацију (демократске странке) бићу одушевљен”, рекао је Трамп.

Бајден је задобио неколико удараца у прве две дебате, али је такође показао извесну отпорност, каже аналитичарка Ванеса Бизли.

“Још увек постоје добри докази да људи у Демократској странци мисле да је он особа која има најбољу шансу да порази Трампа. Ја мислим да та група пуно тренутно опрашта, јер жели да он задржи статус човека чије је име највише препознатљиво и који има највеће шансе да порази Трампа”, навела је она.



Први примарни избори биће одржани тек у фебруару и то оставља доста времена за ривале да стекну већу подршку, каже Кајл Кондик.

“Мислим да ће, ако Бајден још увек буде водио како се приближавамо септембру и октобру, после још неколико дебата, то показати да је он дуготрајнији фаворит. Али је исто тако могуће да ће под већом лупом један део његове подршке можда стећи други кандидати и тада ће ова трка можда прерасти у истински отворено надметање”.

Демократе су такође подељених гледишта око тога да ли да се претежно фокусирају на Трампа или да се заложе са свеобухватне економске и друштвене реформе, каже аналитичар Дарел Вест.

“Стога се велики део тренутне дебате међу демократама своди на питање – ‘да ли су нам потребне мале промене да у основи вратимо Америку на оно што је била пре Трампа или су нам потребне суштинске промене?’”

Та дилема ће доћи до изражаја и када се демократе окупе на трећој дебати у Хјустону наредног месеца.

Прочитајте ОВДЕ какав је хаос Доналд Трамп направио у Израелу.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА