Најновије

ЛИДЕРИМА ЕУ БИЋЕ МУКА: Последње речи Ангеле Меркел одјекују Европом!

Европа ће бити истински уједињена само када све земље на Западном Балкану постану чланице Европске уније, поручила је немачка канцеларка Ангела Меркел.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Изјава немачке канцеларке, како преноси европско издање америчког медија Политико, представља још једну потврду посвећености Берлина проширењу Европске уније, што је непопуларна идеја међу неким чланицама ЕУ и многим бирачима у западној Европи.

Француски предсендик Емануел Макрон је последњих година нарочито био скептичан у погледу проширења.

Меркел је говорила у Мађарској, на обележавању 30 годишњице такозваног "Паневропског пикника" - симболичног догађаја који је довео до масовног егзодуса становника Источне Немачке на запад, и коначно пада Гвоздене завесе и приближавања западне и источне Европе.

Међутим, канцеларка је нагласила да европско јединство неће бити заокружено док се цели Западни Балкан не придружи Европској унији.

“Ако посматрате ствари геостратешки и такође погледате мапу, видећете да ће Европа бити истински уједињена само са државама Западног Балкана", рекла је Меркел у мађарском граду Шопрону, уз подсећање да шест западнобалканских држава нису чланице ЕУ - Србија, Црна Гора, Северна Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина и тзв. Косово.

Прочитајте ОВДЕ како Владимир Путин тестира бомбу судњег дана.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА