Најновије

ПУТИН ПОСЛАО ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Свету прети хаос! Имамо одговор на претњу Американаца!

Председник Русије Владимир Путин позвао је САД на “озбиљан дијалог” о безбедности, пошто се Вашингтон повукао из Споразума о нуклеарним снагама средњег домета (Споразум ИНФ).

Председник Русије Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Путин је упозорио на опасност од “неограничене трке у наоружању”.

Он је рекао да ће "потези Москве бити искључиво реципрочни" по питању "развоја, производње и размештања" ракета које су биле забрањене тим споразумом из 1987. године.

Путин је истакао да ће Русија бити приморана да почне с развојем ракета кратког и средњег домета, пошто су Москва и Вашингтон иступили из ИНФ, који је био потписан за време “хладног рата”.

"У случају да постоји поуздана информација да су САД завршиле развој и почеле производњу тих система, Русија ће бити приморана да започне развој сличних ракета", изјавио је председник Русије.

Путин је нагласио да овај потез Вашингтона угрожава и споразум о смањењу стратешког наоружања и Споразум о неширењу нуклеарног оружја.

Он је истакао да су САД "једине одговорне" за пропаст Споразума ИНФ, али је додао и да је Москва спремна да настави преговоре с Вашингтоном о стратешкој стабилности и безбедности.

Русија је најавила да ће предузети мере за своју одбрану ако САД одлуче да разместе нове ракетне системе у Јапану или неком другом делу Азије.

Уговор о забрани нуклеарних пројектила кратког и средњег домета (ИНФ) потписали су 1987. тадашњи амерички председник Роналд Реаган и челник Совјетског Савеза Михаил Горбачов.



Прочитајте ОВДЕ како је дошло до разорне експлозије у руској војној бази.

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА