Најновије

ПРИШТИНА ПРИМА АМЕРИЧКЕ ПЛАЋЕНИКЕ ИЗ АВГАНИСТАНА: Османи потврдила

Председница самопроглашеног Косова Вјоса Османи каже да је дала сагласност поводом захтева за привремено уточиште Авганистанаца, док не буде уређена документација о имиграционим визама у САД.

Вјоса Османи (Фото: Јутјуб)

Она је на Фејсбуку, поводом америчког захтева за привремено уточиште Авганистанаца, истакла да је по том питању у јулу контактирао амбасадор САД у Приштини Филип Коснет када му је, каже, без икаквог оклевања и условљавања, дала сагласност за, како је рекла, хуманитарну операцију.

Османи каже да је то био захтев САД да ово питање остане поверљиво из безбедносних разлога и процеса евакуације авганистанских држављана из Авганистана.

“Дана 16. јула, неколико дана након што смо на Косову, обележили Светски дан избеглица, контактирао ме амерички амбасадор Филип Коснет који је предао захтев председника Бајдена и државног секретара Блинкена. Захтев је био о привременом избеглиштву Авганистанаца, невиних цивила, који су сада на мети талибана, само зато што су стали на страну наших савезника, на страну мира и демократије, на страну равноправности и правде”, написала је Османи на Фејбуку.

Наводи да је Влада самопроглашеног Косова, одмах након захтева и расправе о институционалном споразуму, "формирала радну групу која се бави организационим питањима заједно са нашим америчким партнерима".

Османи каже да нико боље од самопроглашеног Косова не зна шта значи бити протеран и насилно уклоњен са места на којем сте одрасли.

Како је пао Кабул, погледајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА