Најновије

НАЈВЕЋА ПУТИНОВА ТАЈНА: Руси случајно открили слике највеће нуклеарне подморнице на свету (ВИДЕО)

Док су фотографисали руску подморницу класе TYPHOON, која се прославила у филму " Лов на Црвени Октобар', много занимљивији призор видео се у другом плану слике. Иако у даљини, напокон се видела дивовска руска подморница 'Белогород', коју су лансирали у априлу ове године као највећу подморницу на свету, величине 184 метра и тешку 14.700 тона. К-329 Белгород је данашњи хладноратовски TYPHOON, тајанствени пројект око којег се много спекулисало. Службене фотографије подморнице појавиле су се пре пет месеци, кад их је снимио Олег Кулешов.

Руска подморница (Фото: mil.ru)

Приказивале су само реп подморнице - традиционално најосјетљивији део оваквог пловила. Али већина Белгородових тајни налази се у предњем делу подморнице, у којем се налази Посејдонов интерконтинентални нуклеарно наоружани аутономни торпедо. Атомска подморница К-329 Белгород већа је и од америчких, а превозиће и стратешке интерконтиненталне подводне дронове Посејдон, подводна торпеда с нуклеарним наоружањем вођена вештачком интелигенцијом.

Руски председник Владимир Путин каже како оваква торпеда могу да униште мете на обалним подручјима са удаљености већој од 9.500 км. Дизајнирани су како би осујетили подводну обрану НАТО-а на путу према њиховим циљевима, градовима, поморским базама или носачима авиона било где у Европи или на источној обали Америке. Подморница Белгород је изграђена у тајновитом бродоградилишту у граду Северодвинску, на северозападу Русије. 

Овај тајни пројект био је познат под називом Пројект-09852, започет је раније као део пројекта нуклеарних подморница класе ОСКАР II којима је припадао и потонули Курск. Тако је подморница остала незавршена док Москва није одлучила да финализује развој подморница са посебним мисијама. Изграђена је за подморску шпијунажу, али медији су већ раније упозоравали на разорну моћ ове подморнице, која би по писању неких, била главни носач разорног пројектила Посејдон. Његова моћ је толико велика да може да створи радиоактивни цунами, у контакту с водом, и да уништи цео континент. 

Верује се да је Белгород намењен за тајно постављање мреже за откривање подморница, захваљујући подводном саставу за откривање нуклеарне енергије Хармони, који би требао руску војску да упозори на непријатељске подморнице које пролазе кроз њима кључна подручја. Кључ њиховог рада је њихово прикривање. Друга мисија би могла да буде обављање тајних операција с подморницама Лошарик, подморнице опремљене са роботским рукама и с могућношћу зарона на 1000 метара, што их чини посебно опасним.

Белгород би се подморској флоти требало да прикључити следеће године, његова највећа мисија требала би да буде управо Посејдон, а како пише HI Sutton ова би подморница могла да носи чак шест таквих разорних торпеда. Подморница је опремљена платформом, носачем, за покретање мини подморница и беспилотних летелица. Почетком године медији су писали како је бивши саветник америчког председника Доналда Трампа "озбиљно забринут" због тог плана.

Тестирања су започела око Божића, како су медији писали, и цитирали изворе из војске. "На подручју заштићеном од извиђања потенцијалних непријатеља, покренути су подводна тестирања нуклеарног дрона Посејдона". Први су пут ови подводни дронови, Посејдон, нова генерација њихових нуклеарних оружја, представљени 2015. године, а надимак му је ''апокалиптични цунами торпедо" због нуклеарне бојне главе од два мегатона која би могла да  униште обалне градове.

Кина је толико војно јака да би у рату брзо поразила САД и савезнике! Шта се догађа прочитајте ОВДЕ.

Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА