Најновије

ЗАР ЈЕ ТО СРАМОТА? Колинда Хрватима није смела да каже да се састала са Дачићем у Њујорку!

Председница Колинда Грабар Китаровић током сусрета са Генералним секретаром УН, Атониом Гутерешом, изјавила је да би "замена територија" на Косову била лоша идеја, која би отворила "Пандорину кутију", али је прећутала кратак сусрет са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем, пише портал Индекс.

Колинда Грабар-Китаровић (Фото: Јутјуб)

"Споменула сам замену територија и рекла да би то била јако лоша идеја која би отворила Пандорину кутију и разноразне захтеве за територијалним променама на простору целе бивше Југославије", рекла је Китаровић.

Председница је, наводи порtал, критиковала идеју "размене територија" и на билатералном сусрету с косовским председником Хашимом Тачијем, који је мењао ставове по том питању.

Индекс пише да Грабар Китаровић ни у саопштењу ни на твитеру не помиње кратак сусрет са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

Овај медиј додаје да се у саопштењу српског МСП-а наводи да је први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, у Њујорку имао низ краћих сусрета с бројним челницима, међу којима је и хрватска председника Колинда Грабар Китаровић.

У саопштењу Пантовчака стоји даље да је Китаровић са Гутерешом разменила мишљења о стању на југоистоку Европе и о хрватском председању Савета Европе у првој половини 2020.

"Главне теме разговора биле су ситуација односно развој ситуације на југоистоку Европе, посебно у Босни и Херцеговини као и односи између Београда и Косова, те шта је то што Хрватска као лидер на подручју југоистока Европе може учинити како би помогла у даљој стабилизацији стања и решавању ових отворених питања", рекла је Китаровић након састанка са Гутерешом.

Председница Грабар-Китаровић навела је да је Гутереша посебно занимало што ће Хрватска чинити у оквиру председавања Савета Европе и на који начин то намерава да искористи за себе и за своје суседство.

Погледајте ОВДЕ реакцију Ивице Дачића када је угледао Иванку Трамп без бруса.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА