Најновије

ШИПТАРСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НАСТАВИЛИ СА ТЕРОРОМ: Козарева отерали са КиМ, потера за Петковићем!

Приштински полицајци зауставили су заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Душана Козарева на путу од Ранилуга ка Новом Брду и приморали га да напусти нашу јужну покрајину. Косовска полиција покушава да ухвати и помоћника директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Душан Козарев (Фото: Јутјуб)

Око 20 полицајаца, у пет возила, спровело је Козарева до административног прелаза Кончуљ, са образложењем да "представници државних органа Србије нису пожељни на косовским изборима".

Како је саопштила Канцеларија за КиМ, Козарев је, наиме, данас требало да присуствује једном од предизборних скупова Српске листе и пренесе поруку јединства српског народа на КиМ са државом Србијом. Петковић се са истим циљем упутио у Племетину.

Овај насилнички акт Приштине у супротности је са свим договорима о слободи кретања, и представља бруталну демонстрацију силе са очигледним циљем да се Срби на КиМ застраше и одврате од подршке Српској листи, наводе у Канцеларији.

“Косовска полиција се на овај начин директно ставила у службу политике, а све у интересу политичких субјеката који се уз албанску подршку боре са Српском листом за десет загарантованих српских посланичких места у парламенту привремених институција самоуправе у Приштини. Упозоравамо виновнике оваквих насилних аката и провокација да ће кривично одговарати када постану доступни нашим правосудним органима. Србија неће бити одстрањена са КиМ бесмисленим насилничким акцијама, и српски народ ће, упркос овом насиљу, референдумски 6. октобра гласати за чврсте везе са својом државом Србијом”, стоји у саопштењу Канцеларије за КиМ

О бесправном поступању према званичницима државне институције Србије биће информисане све међународне инстанце.

Осуда Српске листе

Малтретирање и заменика директора Канцеларије за КиМ, Душана Козарева и злоупотребу полиције у сврху политичког инжењеринга на изборима заказаним за 6. октобар најоштрије је осудила Српска листа која истиче да ова брутална демонстрација силе уз подметање пожара у српској кући у Клини представљају још један вид притиска Приштине на Српску листу и читав српски народ на Косову и Метохији, од чега треба да профитирају поједини српски политичари лојални Приштини.

“Ове антисрпске акције најдиректније угрожавају мир, безбедност и опстанак Срба на Косову и Метохији, али истовремено показује и сраман однос институција које би требале да се старају о безбедности грађана-истичу изСрпске листе и додају да режим у Приштини никако не жели да схвати, да ни под полицијском присилом Србе на Косову и Метохији неће моћи да натера да гласају за странке које су служби албанских интереса и националног пројекта”, наводи се у саопштењу СЛ.

Прочитајте ОВДЕ какву ће политику према КиМ водити нови саветник за националну безбедност САД Роберт О'Брајен.

Извор: Вечерње новости

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА