Најновије

ТРАЈКОВИЋ: Нудили су ми касету са Оливеровим убиством! Хоћу да верујем да Милена себе жели да представи као жену која га је волела!

Хоћу да верујем да Милена Ивановић себе жели да представи као жену која је волела и све време била поред Оливера, што и јесте факат.

Рада Трајковић (Фото: Јутјуб)

Али обзиром да је била поред њега и да је све знала, било би добро да сада оде у Приштину и сведочи о онима који су му претили, који су му палили кола, просторије и на крају га стрпали у затвор, а које је он пријавио у БИА, Вучићу и тадашњем заштитнику грађана Саши Јанковићу.

Врло би ме занимало шта она данас има да каже, будући да тврди да њено пријатељство са Марко Ђурићем траје пет година, а што представља период у ком је Оливер баш од Ђурића доживљавао страшно етикетирање – каже Рада Трајковић, председница Европског покрета Срба са КиМ, одговарајући на изјаву Милене Ивановић да је она последња особа која треба да говори о њеном убијеном супругу.

Ивановићева тврди да је срамно и лицемерно то што је урадила Трајковић, која је кампању започела на месту где је Оливер убијен. Она пита и где је Трајковићева била док се она три и по године борила за Оливерову слободу.

„Такође, да ли се можда сећа шта је изговорила и какав је њен био став у вези злочина који су Оливеру стављени на терет. Ја то врло добро знам. Постоје људи који могу да сведоче, последња особа која треба да користи Оливерово име је Рада Трајковић“, истакла је Ивановићева за ТВ Пинк. Додала је да председница Европског покрета Срба са КиМ и Оливер никада нису били у добрим односима и да је срамно што Трајковићева покушава да прикупи политичке поене преко страдања једног човека.

На питање да ли су тачне тврдње Ивановићеве да она никада није била у добрим односима са Оливером, председница Европског покрета Срба са КиМ, каже да су они били политички неистомишљеници, али су имали јединствене политичке циљеве. „Ја и данас чувам Оливерову поруку коју ми је послао пет дана пре убиства и која гласи: „Можда ће ме убити, али ја не могу да одустанем, обрукао бих породицу. То не би било на понос моје породице“.“ Она напомиње да су након те поруке разменили још само честитке за Нову годину и Божић.

Упитана да ли је ипак злоупотребила Оливерово име у кампањи, обзиром да је његова породица од ЦИК-а тражила заштиту његовог имена, као и да је наступ листе Слобода почела на месту убиства, саговорница Данаса каже да она разуме њихов бол, али да није реч о човеку који је умро природном смрћу , већ је убијен и да су сви дужни да потенцирају истрагу о његовом убиство која иде преспоро.

„Пред одлазак у Косовску Митровицу доживела сам невероватан притисак. Речено ми је да ће ме тамо чекати „шкаљарци“, „кавчани“, мафија… Да ће ме убити. Долазили су и у седиште наше коалиције Слобода. Пред пут сам доживела и једну невероватну понуду. Неки људи, рекла бих из нетранспарентних кругова, понудили су ми копију касете убиства Оливера Ивановића. Речено ми је да је једна касета дата некима из власти, а друга је понуђена мени. Рекла сам да да ја нити узимам, нити дајем паре и да би те доказе уколико их имају требало да понуде тужиоцу Суљи у Приштини“, каже Трајковићева. Додаје да је све око ње под великим ризиком, али она никада неће одустати од откривања починиоца убиства човека који је био њен политички неистомишљеник, али који није требало да буде убијен.

На питање због чега је управо она највећи проблем Српске листе која сама тврди да има највећу подршку, саговорница каже да је то разлог њен потпредседник Милан Радоичић, који је осумњичен за убиство Оливера и који наводно има већу подршку Срба са КиМ, од Александра Вучића.

„Ову кампању не користим за сопствену промоцију већ за представљање суштине Вучићеве политике на простору Косова и Метохије. Једна од најболнијих ствари јесте та што је аболирао Радоичића кроз механизам полиграфа за који не знамо ни где је и да ли је урађен, да ли је то било у специјалном тужилаштву или у кабинету Вучића… Не знамо ништа о том полиграфу, а за то време Радоичић летује на Копаонику и издаје наредбе као најзначајнији човек Срба са Косова и Метохије, хвалећи се да има 80 одсто подршке Срба са КиМ“, истиче Трајковићева.

Подсећање

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, а приштинске власти су у истрази приводиле више особа, међу њима и двојицу српских полицајаца због сумње да су манипулисали доказима. Милан Радоичић је избегао привођење, и редовно се појављује на свим важним политичким догађајима Српске листе. Тужио је Раду Трајковић због изјава у Данасу и на ТВ Н1, а њој је додељена полицијска заштита. Милена Поповић Ивановић је невенчана супруга Оливера Ивановића која се са њиховим сином преселила у Београд након убиства.

Прочитајте ОВДЕ  шта до сада знамо о новом специјалном посреднику ЕУ у дијалогу Београда и Приштине?

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА