Најновије

УХАПШЕНИМ ГРОБАРИМА ЗБОГ НАПАДА НА АУТО-ПУТУ МИЛОШ ВЕЛИКИ ПРЕТИ 5 ГОДИНА РОБИЈЕ! Ево како су договарали напад

Основни суд у Обреновцу одредио је притвор осморици хулигана окривљених за насилничко понашање које се одиграло прошле недеље на аутопуту “Милош Велики”. У међувремену, ухапшена су још двојица хулигана од којих је један организатор, док се и даље трага за петорицом.

Дивљање на ауто-путу (Фото: Јутјуб)

Маскирани нападачи су у ноћи између 27. и 28. августа излетели на аутопут “Милош Велики” код Мислођина у Обреновцу, зауставили саобраћај и наоружани палицама, бакљама и стакленим флашама лупали возила при чему је троје људи задобило посекотине по телу. 

Полиција је ухапсила Т. С. (20), Н. П. (25), К. З. (20), М. З. (18), Н. Ђ. (25), Ј. С. (22), Ф. Р. (24), Ф. Г. (25) и С. В. (25). Раније су ухапшени и М. А. (26) и М. Т. (24) који се сумњичи да је један од организатора ове туче и њима је такође одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведени Основном јавном тужилаштву у Обреновцу.

Нападачи су припадници навијачке групе “Гробари Обреновац”, а на овој локацији направили су сачекушу навијачима који су се враћали са утакмице Црвена звезда - Јанг бојс одигране тог дана на "Маракани".

- Пријава је поднета против 16 лица, од којих је двоје малолетно и поступак против њих не води Основно тужилаштво у Обреновцу. Пронађено је десет окривљених и њима је од стране тужилаштва одређено задржавање у трајању до 48 сати, док су остали у бекству. Деветорица окривљених су изнели своје одбране у тужилаштву, након чега је тужилаштво предложило притвор. М. А. који је јуче приведен такође ће бити изведен пред тужиоца - кажу у Основном јавном тужилаштву у Обреновцу.

Из тужилаштва додају да је суд у односу на осморицу окривљених одредио притвор до 30 дана, док је у односу на М. З. (18) суд изрекао забрану прилажења, састајање и комуникацију са другим окривљенима и оштећенима у овом поступку. Из тужилаштва додају да ће на то уложити жалбу, односно тражити да се и њему одреди притвор.

Што се тиче ухапшених малолетника, МУП је саопштио јуче да су они саслушани по налогу Вишег јавног тужилаштва за малолетнике и да ће против њих бити поднете кривичне пријаве надлежном тужилаштву.

Окривљенима се на терет ставља кривично дело насилничко понашање у групи, за које им по Кривичном законику прети од шест месеци до пет година затвора.

- Њима се на терет ставља да су по претходном договору и у групи организовали напад на навијаче који су се враћали са утакмице Црвена звезда - Јанг бојс. Они су претходно оформили групу на друштвеној мрежи Вибер где су договорили тај напад - додају у тужилаштву.

Пронађено је неколико доказа, а како се незванично сазнаје полиција је пронашла палице које су коришћене у нападу.

Шта Борјан каже о Лиги шампиона и породици, и какву је имао поруку  за делије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА