Најновије

БРИТАНСКИ ХЕРОЈ ОПЛЕО ПО АМЕРИЧКОМ ПРЕДСЕДНИКУ: Трамп подстиче терор! Ко је он да се понаша као судија, порота...

Мушкарац који је рогом кита савладао терористу на Лондонском мосту оптужио је Доналда Трампа да “подстиче терор” ратоборном политиком за Блиски исток, и упозорио да ће то довести до нових смртоносних напада попут оног са којим су се он и други суочили.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

У првом интервјуу откад је терориста Усман Кан убио двоје људи 29. новембра током конференције о рехабилитацији затвореника, Дарин Фрост је рекао да ће одлука председника САД да убије иранског генерала Касима Сулејманија однети још живота. 

“Следећа генерација терориста ће настати као директни резултат тих акција и морамо их осудити сада”, изјавио је Фрост.

Први пут говорећи у детаље о агонији коју је преживео, Фрост (38) је открио како је савладао Кана са двојицом осуђеника, користећи украсни рог нарвала да би убо Кана у стомак и оборио га на земљу, иако је мислио да носи експлозивну направу. 

Описао је како га је недељама након злочина прогонио осећај кривице преживелог.

Фрост је покрено кампању “Угасимо мржњу” да би прикупио подршку за љубазност као противотров за екстремизам. Он каже да не оспорава право САД да Сулејманија сматрају лошим играчем, али да је одлука да га убију ван ратног стања погрешна и да ће изазвати негативне реакције. 

Кан је 2012. био у затвору због терористичких дела инспирисаних Ал каидом и ослобођен је 2018. 

Он је био делегат на конференцији којом је прослављен петогодишњи програм окупљања студената и затвореника да изучавају кривично правосуђе. Покренуо је напад око два сата поподне и убио Џека Мерита и Саскију Џонс.

“Њихова смрт је створила у мени нагон да се борим против мржње и нетолеранције. Оно што подстиче терор су акције попут ове, где се људи на власти понашају као судије, порота и извршитељи преко граница и јурисдикција. Ко је Трамп да би имао такав утицај на наше животе? Кан потиче из ове земље тако да људи можда не разумеју зашто је био екстреман. Људи који су утицали на њега су вероватно изгубили своје вољене због наших акција у иностранству”, рекао је Фрост и наставио:

“Прве две недеље су биле језиве. Било је као да ми неки филм пролази кроз главу брзином сто на сат. Пуно тога ми је нестало из памћења. Осећам се заиста депресивно. Патим од осећаја кривице преживелог. Зашто бих ја имао било какву радост кад је Џек и Саскија више не могу имати. Међутим, поносан сам на акцију коју смо ја и остали предузели. То ми је помогло”, навео је он.

Прочитајте ОВДЕ како су Американци припремали убиство Сулејманија.

Извор: Вијести/Гардијан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА