Најновије

ХАФТАР НАПУСТИО ПРЕГОВОРЕ У МОСКВИ: Нема прекида ватре док се не испуни један услов!

Командант Либијске националне армије (ЛНА), маршал Халифа Хафтар, напустио је ове недеље руску престоницу Москву без потписивања споразума о прекиду ватре који су спонзорисале Турска и Русија.

Халифа Хафтар (Фото: Јутјуб)

"Главни командант Либијске националне армије, Халифа Хафтар, напустио је Москву због Бенгазија и нец́е потписати споразум уколико не буде утврђен распоред којим ц́е се окончати и распустити милиције", рекао је извор ЛНА за Спутњик Арапски, напомињуц́и да је „ово спорно питање што га не потписујемо“.

Извор је додао: "Либијска национална армија, коју предводи фелдмаршал Хафтер, остаје при договору, али спор око милиција и њиховог растављања представљао је препреку њеном потписивању", објашњавајуц́и да је "вец́ина тачака договорена , "Откривајуц́и да" делегација која прати Ал-Сарај не жели време за распуштање милиција".

Министар спољних послова либијске владе за национални споразум (ГНА) Мохамед Ал-Тахер Сиала потврдио је да су напустили Москву за Истанбул након што су потписали руско-турски спонзорисани прекид ватре.

Сијала је рекла да су "делегација предсједничког вијец́а Владе Националног споразума и Врховног државног вијец́а напустила Москву након што је потписала споразум о директном прекиду ватре. Сада смо у Истанбулу ".

Амерички војници крали новац током рата у Авганистану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА