Најновије

УКИНИТЕ ТАКСЕ: Гренел је Шиптарима пренео поруку Америке, а за власти у Београду има само један захтев који се Србима неће свидети!

Специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је након састанка са лидером Покрета Самоопредељење Аљбином Куртијем, који је и мандатар за састав нове тзв. Владе Косова, да се неће мешати у политичка питања већ жели економски развој за КиМ.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

Гренел је поновио да је најважније обезбедити нова радна места и додао да је Трампова администрација успешна јер подржава бизнис и развој економије. Он је поновио да очекује укидање таксе на српску робу.

"Било ми је задовољство поново да сретнем Куртија. Разговарали смо о економији, нисмо разговарали о политичким питањима. Сваком политичару овде ћу да кажем да ако желе економски развој морају бити укинуте таксе од 100 одсто. Такође тражићу од Београда да престане с лобирањем за повлачење признања тзв. Косова", рекао је Гренел.

Гренел је на састанку са Самоопредељењем у Приштини отишао у пратњи америчког амбасадора на Косову Филипа Коснета.

Ричард Гренел одржао је у Приштини састанак и са лидером Демократског савеза Косова Исом Мустафом, након ког је поновио да је економски развој кључ свих проблема, да тзв. Косово треба да укине такес, а Србија прекине кампању за повлачење признања тзв. Косова.

Гренел поручио је да Америка не жели да се меша у формирање тзв. Владе Косова већ је заинтересована да допринесе економском развоју.

"Желимо да донесемо наше економске идеје овде а то ћемо успети ако престану политичке борбе. Желимо да донесемо нове послове и бизнис на КиМ и у Србији", рекао је Гренел.

Гренел је синоћ допутовао у Приштину и одмах се састао са председником тзв. Косова Хашимом Тачијем.

Гренел ће се сутра у Београду састати и са председником Србије Александром Вучићем, а овим посетама претходило је потписивање споразума о увођењу авио-линије Приштина – Београд.

Прочитајте ОВДЕ шта је Тања Фајон рекла о тренутној ситуацији у Србији.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА