Најновије

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: Болница заташкала да је прворођено дете ромско!?

Саборски заступник ромске националне мањине Вељко Кајтази објавио је да је жупанијска болница у Чаковцу, заједно с представницима Међимурске жупаније, прикрила чињенице и обманула јавност о прворођеном детету ове године у тој жупанији.

Беба (Фото: pixabay. com)

Тврди да су игнорирали ромско дете које је прво рођено те да су у медијима и на службеној Фејсбук страници жупана објавили фотографије жупана, родитеља и детета рођеног касније истог дана.

"Неугодно сам изненађен вешћу да је жупанијска болница у Међимурју, заједно с представницима Међимурске жупаније, прикрила чињеницу и обманула јавност о прворођеном детету у Међимурској жупанији.

Питамо се зашто се прикрила информација о прворођеном ромском детету и зашто је ова породица прескочена у традиционалним медијским објавама о прворођеној деци? Бојите ли се ксенофобичних реакција особа којима не би угодно села информацијама о прворођеном ромском детету? Има ли у оваквим и сличним ситуацијама елемената дискриминације, кршења људских права?

Очекујем јавно извињење одговорних у што краћем року, али не очекујем да ће ситуација у Међимурју у 2020. г. бити боља док се однос према Ромима не промени и док не добијемо једнак третман, поштовање и уважавање нашег људског достојанства", објавио је на Фејсбуку.

У разговору за Н1 казао је како му се међимурски жупан испричао путем телефона, но да очекује и јавно извињење.

"Чим су ми дојавили, кренуо сам ка Међимурској жупанији. Разговарао сам с медицинским сестрама које су биле дежурне и оне су ми рекле да је (то било управо тако), али да ми не могу дати ништа подробније од онога што сам већ навео у извештају. Очекујем јавнуо извињење жупана, имајући у виду да жупан све време ћути. Осим посланих протеста, у Међимурској жупанији ништа не видим лоше, него све горе и горе. Међимурски жупан ме је назвао и испричао се и рекао да је добио такве информације из болнице", казао је Вељко Кајтази за Н1.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то постало јасно о Сребреници.

Извор: 6yka. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА