Најновије

ОН ЈЕ СВЕТСКИ ЛИДЕР БРОЈ 1: Како је Владимир Путин за 20 година на власти уздигао Русију из пепела

Владимир Путин је на челу Русије од 1. јануара 2000. године.

Путин (Фото: kremlin.ru)

2000. године Русија је била у огромним проблемима, а данас је, упркос притисцима и санкцијама Запада опет велика светска сила.

Руски председник Владимир Путин већ је пуних 20 година на власти. Он је наследио Бориса Јељцина, који је уочи дочека 2000. године, 31. децембра 1999, поднео оставку. Путин је тада постао лидер Русије која је тада била у великим проблемима због распада Совјетског Савеза. Захвљајући њему, 20 година касније, Русија је поново светска суперсила. 

Путин је преузео земљу, која се после ратова у Чеченији још борила са тамошњим милитантима, кад су екстремисти у Дагестану прогласили независност, кад је просечна плата била испод 150 долара, а привреда у минусу.

Уз много потешкоћа и притисака са Запада, он је успео Русију да уздигне из пепела. Подигао је просечну плату на око 700 долара. Након увођења западних економских санкција успео је да покрене домаћу индустрију, те се земља сада не ослања само на природне ресурсе.

Такође, успешно се изборио са најгорим облицима корупције и покорио олигархе, који су се након распада СССР дочепали националних ресурса. Вратио је Крим у састав Русије и поразио Исламску државу у Сирији. 

Путин је знатно ојачао и модернизовао војску, тако да је Русија поново постала велика сила и противтежа Америци, која је од 1991. радила шта је хтела.  

Ирак избацује америчке војнике из земље! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА