Најновије

ПОСЛЕДЊИ ТРЗАЈ МИЛОВОГ ДПС-а: Нови напад на Србе, овога пута на нашег амбасадора у Црној Гори

Опозициона Демократска партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића критиковала је данас амбасадора Србије у Подгорици Владимира Божовића за којег кажу да је "помешао" своје улоге па са позиције акредитованог дипломате, наступа као "саветник будуће владе, или чак као да је део ње".

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

У саопштењу достављеном медијима, са потписом Марка Бурића, који је представљен као кандидат за посланика са изборне листе коалиције окупљене око ДПС, наводи се да су "непримерна и неумесна" очекивања српског амбасадора да ће нова Влада Црне Горе да нешто прихвати, или одбаци.

Јер, како се наводи, одлуке државних институција, по свим питањима унутрашње и спољне политике доносе се у складу са интересом грађана Црна Горе, а не према очекивањима амбасадора, укључујући и српског.

- Свакако влада која се саставља у манастирима Српске православне цркве, а саветује из резиденције српског амбасадора, треба најпре да размисли о свом кредибилитету, и да има у виду да по Уставу представља све грађане наше државе, а не само оне који су јој идеолошки и политички блиски - наводе из ДПС-а, странке која је после августовских избора први пут у опозицији након 30 година.

Да ли НАТО одлучује ко ће у нову власт Црне Горе? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА