Најновије

РАДОВАНОВИЋ: Мувају с вакцином на Торлаку, нешто ту смрди

Епидемиолог Зоран Радовановић већ месецима инсистира на томе да се сазна истина о тачном броју заражених и умрлих од короне. Овај искусни стручњак започео је нову мисију, а то је пуна истина о раду Института Торлак и одговор на питање да ли је вакцина против грипа, чија је дистрибуција почела по домовима здравља, заиста и произведена на том Институту. У тексту за лист Данас он указује на бројне сумњиве радње, а у изјави за наш портал оцењује да је реч о "мувању и да ту нешто смрди".

Радовановић (Фото: Јутјуб)

Радовановић отворено сумња да је вакцина против грипа Института за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак” заправо увезена из иностранства.

Подсетимо, “Торлакова” вакцина против грипа се већ данима дистрибуира по Србији – најпре првих 50.000 доза, а потом и свих 250.000.

“До истине не можете доћи, зато што нико неће да вам призна. Да је мување и да ту нешто смрди, то је скоро извесно. Зато сам и ја поставио питања, али, наравно, они на њих неће да одговоре. Мислим да је највероватние да ће ћутати и игнорисати, ако не буде даљег таласања”, сматра Радовановић.

Као “мутну радњу” он описује и то што на званичном сајту Агенције за лекове и медицинска средства нема ни податка да је издат сертификат, а то је, тврди Радовановић, јако чудно.

“Сертификат о анализи може да се избегне под неким изванредним околностима, али ово нису такве околности”, примећује саговорник.

Он истиче да има пуно нелогичности.

“Ви не можете да правите вакцину без јаја. То су информације које сам добио од инсајдера са разних страна, они се боје за своје радно место. Ипак, шапну ми, па им се онда олакша савест. То су људи на које ја не могу да се позовем, али индикативно је да кажу да није било јаја. Јаја су набављана недавно, требало је испорука да се заврши јуче, а већ неколико дана Торлакова вакцина је у продаји. Како је прављена?”, пита се Радовановић.

До њега су стигле и информације да је вакцина набављана у боцама, па је накнадно разливена у појединачна паковања.

Он подсећа и да је вакцина тестирана на војницима и на полицајцима, зато је и дозвољена за популацију од 18 до 65 година.

“Агенција за лекове и медицинска средства није могла да пређе преко те чињенице, то се зна. Само радно активни сегмент становништва је учествовао у тестирању, па зато не могу да иду ван тога”, каже саговорник.

Он указује и на то да се иде на “лукаво решење”, па у поједним домовима здравља нуде ту вакцину, али уз потпис да је прихватате добровољно.

“Они покажу то старијим људима, ето то је добровољно, ако хоћете да потпишете и онда ће на пролеће да изађу са податком да индикације могу да се прошире и на старије од 65 година. јер су они тестирали. Начин на који они то сад раде није баш етичан”, сматра Радовановић.

У новој влади значајан број нових лица. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА