Најновије

УДАРИ ПО ПРЕСТОНИЦИ НАГОРНО-КАРАБАХА: Експлозије и кратери од граната (ВИДЕО)

Оружане снаге Азербејџана наносе ударе по престоници непризнате републике Нагорно-Карабах (НКР), граду Степанакерт.

Степанкерт (Фото: РИА Новости)

Представник јерменског Министарства одбране Арцрун Ованисјан саопштио је да се десио напад на град. „Напали су Степанакерт. Много је штете нането цивилној инфраструктури и спасилачкој служби“, написао је Ованисјан на својој Фацебоок страници.

Јерменски медији су одмах објавили кадрове целокупног града, као и кратере од граната. Локално становништво је пријавило две или четири експлозије.

Председници Руске Федерације, Сједињених Држава и Француске Владимир Путин, Доналд Трамп и Емануел Макрон позвали су лидере Јерменије и Азербејџана да одмах, без предуслова, прекину ватру и наставе преговоре око Нагорно-Карабаха и регулишу ситуацију, али ни Баку ни Степанакерт још не дозвољавају такву могућност. Само Јереван пристаје на преговоре.

Како је изјавио заменик министра одбране НКР-а Артур Саркисјан, „тренутно нема услова за примирје“. Према његовим речима, синоц́ је азербејџанска војска користила до сада невиђен број војника и војне технике, покушавајуц́и да заузме што већу територију Нагорно-Карабаха.

„Коришц́ени су авиони, артиљерија, вишеструки ракетни системи, хеликоптери, тенковске трупе и специјалне снаге. Њихов план је био да пробију нашу одбрану на северном и јужном правцу. Са наше стране су сјајно изведени сви задаци одбијања офанзиве и уништавања непријатеља“, нагласио је Саркисјан.

Раније је Министарство одбране Азербејџана најавило да ће успоставити контролу над стратешким висинама у зони сукоба у Карабаху, укључујуц́и правац око села Мадагиз и града Агдар, који се налази 62 километра северно од Степанакерта.

Како се рат из Нагорно-Карабаха преселио у Београд, погледајте ОВДЕ.

Извор: БалканРус/Ридус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА