Најновије

ЛУКАШЕНКО ОТКРИВА: Тихановска сама тражила помоћ да оде из земље!

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је бивши кандидат за председника Светлана Тихановска сама затражила да изађе из земље, али да је након што је прешла границу пала под контролу литванских безбедонсних агенција, пренела је белоруска државна агенција БелТА.

Александар Лукашенко. (Фото: ria.ru)

Нико је није терао из земље. То је било питање живота и смрти и представљало је њену жељу, рекао је Лукашенко.

Он је додао, преноси ТАСС, да је белоруској амбасади у Литванији наложено да помогне Тихановској при пресељењу, укључујући и потрагу за стан.

Међутим, брзо су је преузеле литванске обавештајне службе агенције. Остало знате, рекао је Лукашенко додајући да је током немира који су избили у Минску након председничких избора, у штабу Тикхановске био подметнут пожар, чинећи од ње мученицу.

План је био да у штабу избије пожар, а да за то буду окривљене власти, објаснио је Лукашенко и додао да је 120 припадника закона било ангажовано на псречцавању те криминалне операције.

Према речима белоруског председника, након тога Тихановска је затражила састанак са министром унутршњих послова и изразила жељу да напусти Белорусију.

Генерално, имала је само један захтев: 'Молим вас, реците председнику да ја желим да напустим Белорусију, јер ће се десити нешто веома лоше, навео је Лукашенко и додао да јој је, следећи њену жељу, помогао да оде у Литванију, под заштитом и са људима које је желела да је прате, како би се придружила својој деци.

Каже и да је, кад је Тихановска рекла да нема од чега да живи тамо, издао наређење да се из једног државног предузећа пребаци 15.000 долара и дао јој је тај новац.

Северна Кореја има ново, страшно оружје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА