Најновије

ПОЛИТИЧКО УСИЈАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ! КНЕЖЕВИЋ ПОРУЧИО: Ово није експертска Влада!

Председник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ), Милан Кнежевић одговорио је на питања која занимају Црну Гору, али и регион.

Милан Кнежевић. (Фото: Јутјуб)

Упитан зашто су се са челних места листе повукли Мандић и Медојевић он је одговорио:

- УРА је саопштила да не жели да иде са нама... Имали смо разговор и договор са црквом и она је тражила да на листи буду још два њена представника. Рекао сам да сам спреман да своје место, број три, препустим Владу Божовићу и да не мора да враћа мандат... Међутим Владо Божовић то није желио и ту сам поставио Марка Милачића уз велике отпоре коалиције зашто сам то урадио... - рекао је Кнежевић.

Упитан зашто је очекивао да ће ДФ заузети место у безбедносном сектору, ако су приликом одлуке о придруживању НАТО-у били против, Кнежевић је поновио да он није тражио ниједну функцију од Кривокапића, као ни министарско место.

Кнежевић је рекао и да није квалификовао Кривокапића као неког ко ради за ЦИА-у и ДПС, али да је тачно да се он у разговору са представницима ДФ-а позивао на амбасаде.

- Ја да сам на његовом месту послушао бих све те људе, али ми ти људи не би могли опредељивати процесе - рекао је Кнежевић додајући да су он и представници ДФ-а имали разговоре са представницима амбасада САД, Русије, Немачке...

На питање да ли је прихватање Кривокапића за мандатара ДФ прихватио процену цркве да нису дорасли задатку, Кнежевић је одговорио "не".

- Процена цркве је била је да потребно савезништво са ДФ-ом и обратно. То што се дешавало после 30. августа је за мене изненађење, сматра да је изневерена воља грађана, да доста обећаног неће бити испуњено, али време ће показати - рекао је Кривокапић.

Кнежевић је навео да "смо доведени пред свршен чин" и ту нас је довео Кривокапић и покрет УРА.

- Господин Кривокапић је резултат договора МЦП и епархије будимљанско никшићке са нашим колегом Мандићем. Имали смо идеју да носилац буде Иван Петровић Његош, међутим у разговорима са црквом они су изашли са предлогом да то буде Кривокапић. Прихватио сам предлог сматрао сам да нам је потребно савезништво са црквом, Медојевић је од почетка био против... Ја сам Кривокапића први пут видео када се предавала листа...

- У Влади нећемо учествовати ни по дубини, дајемо мањинску подршку... - рекао је он.

- Немамо ниједан дефинисан акт и документ са мандатаром који гарантује да ће ДФ добити места по дубини - навео је Кнежевић.

Имао сам неколико разговора са Кривокапићем и стварала се нека атмосфера неслагања и водила се једна кампања да у ДФ траже неке функције. Ми те функције нисмо тражили, добили смо их на предлог мандатара Кривокапића. У мејлу од 26. октобра пише да се до сутра доставе кадровска рјешење за министарства... - рекао је Кнежевић. 

- Када смо поделили ресоре, како је појаснио Кнежевић, суочили смо се да Кривокапић 31. октобра каже да је за експертску владу. Сматрам да ово није експертска Влада већ постизборне коалиција НВО "Не дамо Црну Гору" и покрета УРА и то је јасно када се погледају кандидати - рекао је Кнежевић.

- У име демократског фронта и ДНП сам саопштио да ћемо подржати Здравка Кривокапиоћа за мандатара за састав нове Владе. Остајемо доследни. Спекулише се различитим именима и док не добијемо списак нисам желео да заказујем седницу Председништва ДНП-а. 100 одсто ћемо подржати предлог Кривокапића без обзира на решења. 

Најмистериознији пројекат Пекинга ускоро ће бити представљен и носи поруку Вашингтону! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА