Најновије

ПРОДАТ КОНЦЕРН КАЛАШЊИКОВ: Ко је купио чувеног произвођача оружја?

Бивши заменик руског министра саобраћаја Алан Лушњиков постао је нови већински власник једног од водећих произвођача оружја у Руској Федерацији - концерна Калашњиков.

АК-12 (Фото: РИА Новости)

Лушњиков је, како пише Комерсант, преузео компанију TKH-Invest LLC која контролише 75 одсто минус једну деоницу компаније, док преосталих 25 одсто плус једну деоницу поседује државни холдинг Ростех.

Ростех је медијима потврдио договор с Лушњиковим, истичући да не намеравају да смање свој удео, јер је Калашњиков стратешка државна имовина.

Лушњиков је потврдио да је преузео концерн и рекао да Калашњиков не производи само малокалибарско наоружање, већ развија нове технологије, укључујући производњу беспилотног оружја, високо прецизне ракете...

Он је истакао да је руско оружје висококонкурентно и да се тражи на страним тржиштима и најавио да планира да развије смер цивилних производа, укључујући производњу електричних возила.

Иако Лушњиков није навео колико је платио Калашњиков, процењује се, пише Комерсант, да би вредност уговора требало да буде око милион рубаља, али да би због дуговања концерна могла да буде и нижа.

Нови власник Калашњикова, према аналитичарима, мораће да делује у тешкој ситуацији, у тренутку када је опала куповна моћ земаља увозница оружја, које су изгубиле значајан део прихода од нафте и гаса, а и да је маржа на главни производ концерна, малокалибарско оружје, ниска.

Како је јерменска војуска уништила непријатеља у клисури, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА