Најновије

РУСКА АВИЈАЦИЈА МАМИ УЗДАХЕ: Оно што раде у лету немогуће је учинити! (ВИДЕО)

Посаде ваздухопловства великог домета у Јужној војној области вршиле су даноноћно пуњење горивом у ваздуху. Пуњење горивом у ваздуху један је од најтежих елемената летачке обуке када је растојање између крилатих летелица мање од 30 метара.

Ил-78 (Фото: РИА)

Посаде авиона танкера за ваздухопловство великог домета Ил-78 ,вежбале су пуњење горива у лету и то ловцима и бомбардерима РВС и ПВО Јужне војне области Русије.  Авиони су полетели са различитих домаћих аеродрома.  

У овом случају, пуњење горивом сваки пут је извршено на надморској висини већој од пет хиљада метара, а брзина лета је била око 600 километара на час. Главна потешкоћа била је у томе што би растојање између авиона у том тренутку требало да буде мање од 30 метара.

Ноћу се користило додатно осветљење за помоћ пилотима у вежбама за пуњење горива, које је било инсталирано, како на авиону за допуњавање горива, тако и на самом авиону.

Доливање горива у ваздуху један је од најтежих елемената летачке обуке, који вам омогућава да знатно повећате домет борбе и извршавате задатке на великој удаљености од главних места базирања.

 

Пандемија направљена да сруши Трампа! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: ТВ Звезда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА