Најновије

Вучић се опет драо на новинарку! (ВИДЕО)

У свакој основној и средњој школи постојао је један силеџија који се иживљавао над другима и којег би највише нервирало уколико би му се неко успротивио. Такви људи углавном су своју моћ црпели из страха оних које су малтретирали. Ако сте гледали претходне вечери “дијалог” председника Србије Александра Вучића на телевизији Прва са осталим гостима у студију и водитељком, онда сте могли да уочите школски пример силеџијства.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић потрудио се претходне вечери на телевизији Прва да представи себе као човека којем дијалог са неистомишљеницима никада није био стран и да је заиста спреман да саслуша све оне који му упућују критике због начина како управља земљом.

И, заиста, деловало је да ће у томе успети. Смирени Вучић пажљиво је слушао своје саговорнике, дискутовао, постављао питања, без потребе да упада у реч. Додуше, треба истаћи да је зарад квалитета “дебате”, с времена на време, умео да поткачи извршног директора Фонда за отворено друштво Милана Антонијевића, док је другом госту, професору Иву Висковићу, одлучио да чита мисли.

“Професор Висковић зна да сам у праву”, неколико пута је понављао председник кад би говорио о различитим темама, тврдећи да професор, иако ћути, дели његово мишљење и да га због тога много цени.

И тако се добар део “дебате” свео на млаку расправу, без претерано тешких речи, у којој је Вучић говорио 80 одсто времена. План да се на такав начин оконча емисија пореметио је “излив новинарства” водитељке емисије Марије Савић Стаменић, која се усудила да постави питање које не спада у групу наручених.

Наиме, она је одлучила да подсети шефа српске државе на срамне наступе његових посланика, односно нападе на славне глумце Јелисавету Секу Саблић и Драгана Бјелогрлића.

И ту долази до промене у понашању. 

До тог тренутка, колико-толико смирени Вучић, претворио се у горепоменутог силеџију, започевши вербално иживљавање над водитељком. Видно изнервиран, Вучић је почео да виче, тражећи од ње да јој објасни шта су то толико увредљиво његови посланици рекли.

“И шта су рекли за њих? Не можете ни да кажете. Зато што није било баш тако страшно као што сте то научили да говорите. Прво, они су одговарали”, започео је Вучић своју вику, коју је, срећом, прекинуо професор Висковић, подсетивши га да је посланик СНС Марко Атлагић поручио Бјелогрлићу да треба да напусти земљу.

“Ја то нисам знао. Ако је то рекао, то је онда страшно”,  одбранио се председник користећи старо оружје великог броја политичара – лаж.

Између лажи и фингирања дебате, свакако је тужније што председник наше државе не схвата да посао новинара није да њему “намештају лопту на волеј”, већ да га питају све оно што сваког грађанина ове земље занима и интересује, колико год то било њему непријатно. А најтужније од свега јесте то што председник за педесет година свог живота још увек није научио да није џентлменски викати на жене и вршити вербално насиље над онима који не могу или не смеју да му одговоре.

Инвазија на Сирију може да почне, чекају само једно! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА