Најновије

ИЗВЛАЧЕ СЛАМЧИЦУ? Вучић: Неко из државног врха ће примити вакцину

Вакцинација у Србији креће сутра, најавио је председник Александар Вучић и додао да ће прво бити вакцинисани корисници домова за старе, јер су они најугроженији. Вакцинисаће се, каже, и неко из врха државе, он, премијерка или др Дарија Кисић, како би упутуили потребу грађанима о потреби вакцинације и безбедности Фајзерове вакцине.

Aлександар Вучић (Фото: Predsednik.rs)

Реч је о вакцини "Фајзер–Бионтек", која је јуче стигла у Србију, првих 4.875 доза, а у јануару, фебруару и марту стићи ће, каже председник, још више доза.
Вакцине су набавиљене билатерално, самостално, и Србија је вероватно једина земља ван ЕУ, у овом делу, која је успела нешто вакцина да набави, рекао је Вучић новинарима у Голубинцима.

"Крећемо одмах. АЛИМС је добила узорке других вакцина, они ће да наставе да раде свој посао, а онда очекујемо веће количине. Вакцина је спас, вакцина је спасила човечанство, да ње нема, неке друге болести не би биле искорењене", рекао је Вучић.

Важно је, понавља, да се вакцинацијом заштити већи број људи.

"Сутра ће то кренути у старачким домовима, јер је важно да те људе заштитимо. Када се погледају сви бројеви и проценти, има и млађих људи који су чекали дуго, нарочито мушкараца, али убељиво највећи број је оних старијих од 80 година који су страдали. Они су најугроженији и зато треба од њих да почне", рекао је Вучић.

Рекао је да ће се и неко из врха државе вакцинисати, као сигнал да је вакцина потребна и добра.

"Да ли ће Ана Брнабић, ја, Дарија Кисић... Видећемо. Некога ћемо 'да оставимо' и за неку другу, да пружимо подршку свакој вакцини, да је свака добра", рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА